Uvaferm CM hladno in alkoholno odporne vinske kvasovke 0,5 kg
| 42,61 € * (nettó: 33,55 €) | |
Je dobro uveljavljen kvas po vsem svetu.
Uporablja se za kvasovke za žganjekuho, rdeča in bela vina, fermentacijo novih vin pri vrenju.
IZDELEK, ŽITO:
Saccharomyces cerevisiae, izbran v Montrachetu v Franciji. CM je znan tudi kot "Montrachet-Davis 522".
OBNAŠANJE PRI FERMENTACIJI:
Zelo hiter začetek fermentacije. Fermentacija poteka zelo hitro in zelo hitro. UVAFERMCM je dobro preizkušena kvasovka, ki se uporablja po vsem svetu. V Nemčiji je najbolj priljubljen suhi kvas.
POT ŽITNI SADJE:
Odličen za fermentacijo kaš iz koščičastega sadja in jagodičja. Visoka toleranca na tanine.
PIVOVARSTVO:
Dajo odlične organoleptične rezultate, izboljšajo aromo vin. Priporoča se predvsem za izdelavo pikantnih, taninskih in polnih rdečih vin. CM je rdeči vinski kvas, ki se pogosto uporablja v Bordeauxu in Burgundiji. Tudi v Nemčiji je rdeči kvas UVAFERMCM na prvem mestu. Je kvas, ki je združljiv z jabolčno-mlečno fermentacijo.Priporoča se tudi za izdelavo lahkih, sadnih belih vin in lahkih penečih osnovnih vin.
TOLERANCA NA ALKOHOL:
CM lahko ob ustrezni oskrbi s hranili (uporabaUVAVITAL) fermentira do 16-17 tf % alkohola.
ZMOGLJIVOST FERMENTACIJE:
16,8 g sladkorja na liter daje 1 tf % alkohola.
PROIZVODNJA SO2:
Proizvodnja SO2 je minimalna: približno 25 mg/l. Tudi nastajanje čistilcev žveplovega dioksida (npr. acetaldehida) je zelo majhno.
TEMPERATURA FERMENTACIJE:
Optimalna temperaturaje med 15 in 30 oC. Fermentacija je dobra že pri10 oC.
UPORABA IN ODMERJANJE:
V normalnih pogojih:
Pri normalnih pogojih: 20 g/hl.
Za plesnivo, gnilo sadjein grozdje:
30-40 g/hl: za grozdje in jabolka: 30-40 g/hl
Pri zataknjenem vrenju:
50 g/hl
DODAJTE MOŠTU, ZMEŠAJTE:
Po rehidraciji. Da bi dosegli optimalno aktivnost kvasovk, se posušene kvasovke dodajo v količini približno 10 x (tj. 1 kg kvasovk je približno 1 kg kvasovk). 10 l vode) v ČISTI pitni vodi pri temperaturi 35-40 oC(največ 40 oC) ob stalnem mešanju. Po 15 minutah mirovanja dodajte rehidrirani kvas v serijo, ki jo želite fermentirati. Kvas dobro premešajte v seriji za fermentacijo!
Pri inokulaciji pazite, da temperaturna razlika med rehidriranim kvasom in materialom, ki ga je treba inokulirati, ne presega 10 oC.V primeru hladnega mošta in kaše (10-15 °C) UvafermCM fermentira pri 10 °C in več, kvasovke morajo biti navajene na mraz. Zato se po zgoraj opisanem vodnem pripravku kvasovke zmešajo z zadostno količino soka hladnega materiala, ki se cepi, da se toplota kvasovk v enem koraku uskladi s temperaturo hladnega materiala.Kvas senato pusti stati 5 minut (in po potrebi ohladi v naslednjem koraku), nato pa se inokulira v serijo, ki se fermentira. Skrbno mešanje ne sme biti nikoli izpuščeno!
KONDICIONIRANJE:
V 0,5 kg vakuumskih pakiranjih
SKLADIŠČENJE:
Vakuumsko pakirane kvasovke UVAFERMso dovolj aktivne 36 mesecev, če so shranjene v suhem in hladnem prostoru. Optimalni pogoji skladiščenja: suh prostor, 5-15oC. Uporabiti po odprtju! Upoštevajte navodila za uporabo!
| Teža: | 0.5 kg |
|---|---|
| Osnovna prodajna enota: | db |
| Rastlinska kultura: | Grozdje, Sadje |
| Razpoložljivost izdelka: | 1-4 dni |
Prijava
Prijava