Uvaferm CM hladno in alkoholno odporne vinske kvasovke 0,5 kg

T15930
Je dobro uveljavljen kvas po vsem svetu. Uporablja se za kvasovke za žganjekuho, rdeča in bela vina, fermentacijo novih vin pri vrenju. IZDELEK, ŽITO: Saccharomyces cerevisiae, izbran v Montrachetu v Franciji. CM je znan tudi kot "Montrachet-Davis 522". OBNAŠANJE PRI FERMENTACIJI: Zelo hiter začetek fermentacije. Fermentacija poteka zelo hitro i... Részletes leírás
42,61 € * (nettó: 33,55 €)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 dni info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 dni) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 dni info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Je dobro uveljavljen kvas po vsem svetu.

Uporablja se za kvasovke za žganjekuho, rdeča in bela vina, fermentacijo novih vin pri vrenju.

IZDELEK, ŽITO:

Saccharomyces cerevisiae, izbran v Montrachetu v Franciji. CM je znan tudi kot "Montrachet-Davis 522".

OBNAŠANJE PRI FERMENTACIJI:

Zelo hiter začetek fermentacije. Fermentacija poteka zelo hitro in zelo hitro. UVAFERMCM je dobro preizkušena kvasovka, ki se uporablja po vsem svetu. V Nemčiji je najbolj priljubljen suhi kvas.

POT ŽITNI SADJE:

Odličen za fermentacijo kaš iz koščičastega sadja in jagodičja. Visoka toleranca na tanine.

PIVOVARSTVO:

Dajo odlične organoleptične rezultate, izboljšajo aromo vin. Priporoča se predvsem za izdelavo pikantnih, taninskih in polnih rdečih vin. CM je rdeči vinski kvas, ki se pogosto uporablja v Bordeauxu in Burgundiji. Tudi v Nemčiji je rdeči kvas UVAFERMCM na prvem mestu. Je kvas, ki je združljiv z jabolčno-mlečno fermentacijo.Priporoča se tudi za izdelavo lahkih, sadnih belih vin in lahkih penečih osnovnih vin.

TOLERANCA NA ALKOHOL:

CM lahko ob ustrezni oskrbi s hranili (uporabaUVAVITAL) fermentira do 16-17 tf % alkohola.

ZMOGLJIVOST FERMENTACIJE:

16,8 g sladkorja na liter daje 1 tf % alkohola.

PROIZVODNJA SO2:

Proizvodnja SO2 je minimalna: približno 25 mg/l. Tudi nastajanje čistilcev žveplovega dioksida (npr. acetaldehida) je zelo majhno.

TEMPERATURA FERMENTACIJE:

Optimalna temperaturaje med 15 in 30 oC. Fermentacija je dobra že pri10 oC.

UPORABA IN ODMERJANJE:

V normalnih pogojih:

Pri normalnih pogojih: 20 g/hl.

Za plesnivo, gnilo sadjein grozdje:

30-40 g/hl: za grozdje in jabolka: 30-40 g/hl

Pri zataknjenem vrenju:

50 g/hl

DODAJTE MOŠTU, ZMEŠAJTE:

Po rehidraciji. Da bi dosegli optimalno aktivnost kvasovk, se posušene kvasovke dodajo v količini približno 10 x (tj. 1 kg kvasovk je približno 1 kg kvasovk). 10 l vode) v ČISTI pitni vodi pri temperaturi 35-40 oC(največ 40 oC) ob stalnem mešanju. Po 15 minutah mirovanja dodajte rehidrirani kvas v serijo, ki jo želite fermentirati. Kvas dobro premešajte v seriji za fermentacijo!
Pri inokulaciji pazite, da temperaturna razlika med rehidriranim kvasom in materialom, ki ga je treba inokulirati, ne presega 10 oC.V primeru hladnega mošta in kaše (10-15 °C) UvafermCM fermentira pri 10 °C in več, kvasovke morajo biti navajene na mraz. Zato se po zgoraj opisanem vodnem pripravku kvasovke zmešajo z zadostno količino soka hladnega materiala, ki se cepi, da se toplota kvasovk v enem koraku uskladi s temperaturo hladnega materiala.Kvas senato pusti stati 5 minut (in po potrebi ohladi v naslednjem koraku), nato pa se inokulira v serijo, ki se fermentira. Skrbno mešanje ne sme biti nikoli izpuščeno!

KONDICIONIRANJE:

V 0,5 kg vakuumskih pakiranjih

SKLADIŠČENJE:

Vakuumsko pakirane kvasovke UVAFERMso dovolj aktivne 36 mesecev, če so shranjene v suhem in hladnem prostoru. Optimalni pogoji skladiščenja: suh prostor, 5-15oC. Uporabiti po odprtju! Upoštevajte navodila za uporabo!

Teža: 0.5 kg
Osnovna prodajna enota: db
Rastlinska kultura: Grozdje, Sadje
Razpoložljivost izdelka: 1-4 dni

0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.


0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.