Ino Myc 0,5l

T15928
Če iščete odobreno tekočo Micorrhizo na trgu z najvišjo vsebnostjo aktivne sestavine, Ino-Myc Ino Myc vsebuje 1 000 spor v vsakem ml (cm3) in ima trenutno največjo vsebnost aktivne sestavine med vsemi odobrenimi izdelki Microrhiza na madžarskem trgu.Njegova edinstvenost je, da je v tekoči obliki (suspenzija), kar pomeni, da ga je lažje uporablj... Gazdabolt.productDetail.longdescrtiptionTitle
82,30 € * (Gazdabolt.productDetail.priceNetTitle: 64,80 €)

Gazdabolt.productDetail.shippingTitle
face
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryByPersonal:
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryTodayInfoTitle info
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryTodayInfoText
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryByCourier:
1-5 dni info
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryCourierInfoText

Če iščete odobreno tekočo Micorrhizo na trgu z najvišjo vsebnostjo aktivne sestavine, Ino-Myc

Ino Myc vsebuje 1 000 spor v vsakem ml (cm3) in ima trenutno največjo vsebnost aktivne sestavine med vsemi odobrenimi izdelki Microrhiza na madžarskem trgu.Njegova edinstvenost je, da je v tekoči obliki (suspenzija), kar pomeni, da ga je lažje uporabljati, npr. s škropljenjem ali tekočim adapterjem.

Zelo pomembno je, da izdelek lahko vsebuje nekaj 10 mikronskih delcev korenin, zato med nanašanjem ne smete uporabljati fononskih filtrov!

Izdelek vsebuje endomikorizo, ki se bo vraščala v korenino rastline in z njo vzpostavila simbiotično razmerje. Endomikorizne glive so prisotne v več kot 90 % rastlin, ki jih gojimo na naših vrtovih in v kmetijstvu.gliv v naših tleh (kar imenujemo simbioza).

V ugodnih razmerah se Ino Myc v 1-2 tednih kolonizira in vzpostavi simbiozo s korenino gostiteljske rastline. Rastlini nato pomaga, da sprejme več vode in hranil, okrepi naravni imunski sistem gostiteljske rastline in pripomore k njeni boljši rasti.in izboljša strukturo tal z izločanjem beljakovin glomalina, ki povečajo količino in kakovost talnih agregatov.

Zakaj je ta interakcija dobra za rastlino in kako se doseže?

Rastline začutijo, kdaj je v njihovem okolju premalo vode in hranil. Takrat izločajo molekule sporočil, ki privabijo mikorizne glive in jih spodbudijo, da svoja hifalna vlakna vrastejo v sveže lasne korenine poljščine. Z drugimi besedami, rastlina zaznava, ali lahko sama opravi nalogo gojenjavode in hranil v tleh sama ali pa lahko zaprosi naravo za pomoč. Če začuti, da potrebuje pomoč, skozi korenine v tla izloči sledilne snovi. Ta signal zazna mikorizna gliva, se pomakne proti korenini in nato prodre vanjo.

Če rastlina zazna, da se lahko spopade z vodo in hranilnimi snovmiin hranil, ne bo izločala snovi, ki bi mikorizo privabile. Če v bližini korenine rastline uporabimo kemično (neekološko) gnojilo, lahko rastlina zazna, da simbioza z mikorizno gobo ni potrebna. Vendar je to zavajajoče, saj se gnojila zlahka vežejo na površino talnih koloidov in jih rastlina nato težko sprejme. Organska gnojila te težave ne povzročajo.

Zakaj je to razmerje dobro za mikorizo?

Mikoriza med simbiozo rastlinam zagotavlja hranila - kot je fosfor za ukoreninjenje - in vodo. To je tako, kot da mikoriza dobavlja velik del surovin v "kuhinjo" in v zameno prejema okusne pripravljene obroke - sladkorje, aminokisline ... Ta simbioza - vzajemno koristno sodelovanje - je torej koristna za oba organizma.

Katera hranila lahko mikoriza zagotovi rastlini?

Rastlini pomaga pri sprejemanju vseh hranil, vendar je najpomembnejše med njimi fosfor. Fosfor se fiksira zunaj idealnega območja pH od 6,5 do 7,5. Pri višjem alkalnem pH tvori netopne spojine s kalcijem, medtem ko v kislih tleh z nizkim pH tvori netopne spojine z železom in aluminijem. Te lahko mikorizna gliva s pomočjo hifnih vlaken razgradi, fosfor pa lahko sprejme in prenese v rastline. Mikoriza ima zelo pomembno vlogo tudi pri sprejemanju mikroelementov in vode.

Za kaj je mikoriza še uporabna?

Mikoriza, tako kot glive, ko napade rastlino, sproži njen naravni obrambni mehanizem, saj zazna, da gre za "napad gliv". Ker pa mikoriza ni nevarna gliva - pravzaprav je zaveznica -, povečana obramba ne povzroči napada. Če pa druge glive ali bakterije poskušajo napasti pridelek, imajo zaradi povečane odpornosti težji položaj.

Zelo pomembna je tudi sposobnost mikoriznih gliv, da izločajo snovi - beljakovino glomalin -, ki pomagajo tvoriti agregate v tleh. Ti agregati so majhne mikro "kepe" talnih koloidov, koristnih gliv in bakterij, hranil, huminskih snovi, vode in kalcija, ki so skoraj zlepljene skupaj. So izjemno pomembne sestavine tal, saj vsebujejo vodo in hranila, ki jih rastline zlahka absorbirajo in izboljšujejo strukturo tal. To lahko vidite, ko rastlino izvlečete iz tal in na njenih koreninah ostanejo koščki zemlje. Takrat je struktura tal dobra.

Nedavno odkrita lastnost mikoriznih gliv je njihova sposobnost povezovanja rastlin med seboj. To je kot internet v tleh. Rastline komunicirajo prek mikoriznih gliv in lahko celo prenašajo hranila druga na drugo. V primeru dreves v gozdovih se je večkrat izkazalo, da so mikorizne glive koristnekot sporočilni kanal, saj prek njih podpirajo šibkejše vrste.

Zakaj lahko mikorizne glive zagotovijo več vode in hranil za pridelke?

Vlakno mikorizne glive je za red velikosti tanjše od lasne korenine gostiteljske rastline. Zato lahko prodre na mesta, kamor rastlina ne more. Gliva izloča tudi druge kisline in encime, zaradi katerih lahko absorbira dodatna hranila.

Katere rastline mikoriza naseljuje bolj ali manj?

V primeru grozdja in sadja ter 90 % poljščin, ki jih pridelujemo, se razvije zelo močna simbioza. Nekatere rastline pa so manj sposobne vzpostaviti simbiozo z mikorizami, na primer prašič(družina Amaranthaceae), kot je sladkorna pesa, ali kapusnice (Brassicaceae), kot je npr. Brassicaceae, kot so oljna ogrščica, zelje, gorčica in hren.

Med njimi so tudi poljščine, kot so npr. bori, pri katerih hifalni filamenti mikorizne glive ne prodrejo v korenine rastline - in ne ustvarijo arbuskul, v katerih poteka izmenjava/barterel -, temveč rastejo le okoli korenin. To so ektomikorize.

Ali lahko vse mikorize prodrejo v gostiteljsko rastlino in z njo vzpostavijo simbiozo?

Takega stika so sposobne le arbuskularne mikorizne glive, ki so najstarejša in najbolj razširjena vrsta mikoriz. Hifalna vlakna teh gliv lahko prodrejo skozi celično steno kortikalnih celic rastlinske korenine. V korenini lahko hife tvorijo posebne tvorbe, imenovane mehurčki in arbuskule, ki imajo vlogo skladišča in obogatitve površine. Te simbiotske mikorizne glive so enotno uvrščene v filum Glomeromycota.

Sestava

1 000 spor/ml Rhizophagus irregularis, sev DAOM 197198.

Suspenzija spor.

Uporaba:

Uporablja se lahko za obdelavo poljščin.

Odmerek:

0,25-1 l/ha ali 1-5 ml/rastlino.

Stroški na hektar:

10-40.000 Ft + DDV/ha.

Garancija:

18 mesecev ob pravilnem skladiščenju

Skladiščenje: V kolikor je skladišče ustrezno, je treba zagotoviti ustrezna sredstva za skladiščenje:

V originalni in neodprti embalaži, v hladnem in suhem prostoru, brez neposredne sončne svetlobe, pri temperaturi med 5 in 25 °C.

Embalaža:

0,5- in 3-litrske steklenice

pH:

pH 5,62

Gostota:

1 kg/liter

Priporočena uporaba

Možni sta dve uporabi:

  • pri setvi, sajenju ali presajanju rastline uporabite v njeni bližini. Hifalno vlakno glive iz spore zazna korenino in se ji lahko približa, vendar le za nekaj centimetrov. Razredčite s kakovostno vodo, da boste lažje enakomerno razporedili spore gliv.
  • druga možna uporaba je za opasovanje, saj lahko na površini semena preživi več mesecev. Razlog za to je dejstvo, da spora vzklije šele, ko začuti, da je v zemlji in da je v bližini živa korenina.
Teža: 1 kg
Osnovna prodajna enota: db
Rastlinska kultura: Grozdje, Okrasni, Sadje, Travnik, Zelenjava
Razpoložljivost izdelka: 1-4 dni

0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.


0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.