Sveže začimbe 6-pack sadik
Imejte svoj zeliščni vrt, da boste lahko vsak dan uživali v teh fantastičnih okusih.
Pakiranje vsebuje 6 različnih zelišč.
Sestava rastlin:
Rožmarin (Speedy): kraljica žara: najboljša začimba za pečeno meso (jagnjetino, svinjino, piščanca), bistvena aroma za krompir, pečen na žaru ali v pečici. Odličen je tudi za korenje in solatne prelive z ol...
Gazdabolt.productDetail.longdescrtiptionTitle
Gazdabolt.productDetail.shippingTitle
block
Gazdabolt.productDetail.shippingLimitedDescription
Imejte svoj zeliščni vrt, da boste lahko vsak dan uživali v teh fantastičnih okusih.
Pakiranje vsebuje 6 različnih zelišč.
Sestava rastlin:
Rožmarin (Speedy): kraljica žara: najboljša začimba za pečeno meso (jagnjetino, svinjino, piščanca), bistvena aroma za krompir, pečen na žaru ali v pečici. Odličen je tudi za korenje in solatne prelive z oljčnim oljem. Zelo dobro se ujema z ginom. Posadite na sončno mesto. Rastlina ima srednje velike potrebe po vodi in hranilih.
Bazilika (Grand Vert Compacto). Odlična je tudi v nenavadnih kombinacijah: jajčne jedi, morski sadeži ali celo jagode. Posadite jo na polsenčno mesto, pri čemer upoštevajte, da ima rastlina visoke zahteve po hranilih in da ima rada veliko vode.
Meta (maroška): Meta z najmočnejšim okusom je osnova za priljubljeni koktajl Mojito. Odlična je z jagodami, ananasom, v sadnih solatah, osvežilnih pijačah in koktajlih. Zelo dobra je tudi z zelenim grahom, jogurtom in ribami. Najbolje uspeva v polsenci, kjer je dobro preskrbljen s hranili in vodo.
Meta (čokolada): dodaja svežino našim jedem. Odlična je z jagodami, ananasom, v sadnih solatah, osvežilnih pijačah, koktajlih. Zelo dobra je tudi z zelenim grahom, jogurtom in ribami. Najbolje uspeva v polsenci, kjer je dobro preskrbljena s hranilnimi snovmi in vodo.
Nasvet (rožmarin, bazilika, meta): za boljše razvejanost in oblikovanje grmov je dobro, da grmičke vsake 2-3 veje porežemo na višino 12-15 cm, nato pa jih poberemo cele.
Listnati peteršilj (Geant d'Italie) S svojo svežino je najboljši in najlepši zaključek naših jedi. Je osnovno zelišče za solate. Odličen je z gobami, pečeno jagnjetino in ribami na žaru. Ne pozabite na juhe, omake in priloge. Najbolje uspeva na polsenčnem prostoru, kjer je dobro preskrbljen s hranili in vodo.
Drobnjak (Polystar): Jedem doda svežino. Posebej dober je v solatah, krompirjevih in jajčnih jedeh, omakah, juhah, predvsem pa v skuti in siru. Najbolje uspeva v polsenci, kjer je dobro preskrbljen s hranili in vodo.
Nasvet: za zelenolistno zelenjavo (peteršilj, drobnjak): naenkrat poberite do 50 % listne površine, 50 % listne površine pa pustite za dolgotrajno gojenje.
Rastline je treba posaditi takoj po prejemu, takoj po zmrzali na končno lokacijo (lonci, lončnice, viseče košare, vrtovi na prostem) ali v lončke s premerom 12-15 cm za predgojitev. Tudi po tem je za rastline potrebna stalna nega. Rastline je treba presaditi v večje lonce kadar koli med rastno sezono, ko so rastline neprimerne (približno 2x tako vetrovne/vetrovne/visoke kot lonci). Na splošno je najprimernejše gojišče šotni medij. Glinena tla lahko izboljšamo s peskom in grobozrnato šoto. Peščena tla je treba izboljšati z organskimi gnojili, drobno šoto ter drugimi materiali, ki vežejo vodo in hranila, da bi dosegli dober pridelek. V naši spletni trgovini boste našli široko paleto sredstev za izboljšanje tal, naši svetovalci pa vam bodo lahko svetovali še več. Dopolnjevanje hranil je pomembno tudi na prostem, vendar je bistvenega pomena za rastline, posajene v lončkih, zabojih in visečih košarah. To niso kemikalije, temveč "hrana" za razvoj rastlin. Najboljša je majhna, a stalna oskrba s hranili ... Paziti je treba, da rastlin nikoli ne zalivamo, vedno je treba pustiti, da odvečna voda izhlapi. Nikoli ne sadite rastlin v lonec brez luknje na dnu. Preveč vode bo zadušilo korenine in rastlina bo umrla zaradi "prevelikega zalivanja". Suhe razmere dobro kažejo rastline z mehkimi listi in povešenimi listi.
Opazujte svoje rastline! Vsak dan jih z ljubeznijo opazujte!
Ukoreninjeni potaknjenci še niso končne rastline, potrebujejo nadaljnjo vzgojo!
Pakiranje vsebuje 6 različnih zelišč.
Sestava rastlin:
Rožmarin (Speedy): kraljica žara: najboljša začimba za pečeno meso (jagnjetino, svinjino, piščanca), bistvena aroma za krompir, pečen na žaru ali v pečici. Odličen je tudi za korenje in solatne prelive z oljčnim oljem. Zelo dobro se ujema z ginom. Posadite na sončno mesto. Rastlina ima srednje velike potrebe po vodi in hranilih.
Bazilika (Grand Vert Compacto). Odlična je tudi v nenavadnih kombinacijah: jajčne jedi, morski sadeži ali celo jagode. Posadite jo na polsenčno mesto, pri čemer upoštevajte, da ima rastlina visoke zahteve po hranilih in da ima rada veliko vode.
Meta (maroška): Meta z najmočnejšim okusom je osnova za priljubljeni koktajl Mojito. Odlična je z jagodami, ananasom, v sadnih solatah, osvežilnih pijačah in koktajlih. Zelo dobra je tudi z zelenim grahom, jogurtom in ribami. Najbolje uspeva v polsenci, kjer je dobro preskrbljen s hranili in vodo.
Meta (čokolada): dodaja svežino našim jedem. Odlična je z jagodami, ananasom, v sadnih solatah, osvežilnih pijačah, koktajlih. Zelo dobra je tudi z zelenim grahom, jogurtom in ribami. Najbolje uspeva v polsenci, kjer je dobro preskrbljena s hranilnimi snovmi in vodo.
Nasvet (rožmarin, bazilika, meta): za boljše razvejanost in oblikovanje grmov je dobro, da grmičke vsake 2-3 veje porežemo na višino 12-15 cm, nato pa jih poberemo cele.
Listnati peteršilj (Geant d'Italie) S svojo svežino je najboljši in najlepši zaključek naših jedi. Je osnovno zelišče za solate. Odličen je z gobami, pečeno jagnjetino in ribami na žaru. Ne pozabite na juhe, omake in priloge. Najbolje uspeva na polsenčnem prostoru, kjer je dobro preskrbljen s hranili in vodo.
Drobnjak (Polystar): Jedem doda svežino. Posebej dober je v solatah, krompirjevih in jajčnih jedeh, omakah, juhah, predvsem pa v skuti in siru. Najbolje uspeva v polsenci, kjer je dobro preskrbljen s hranili in vodo.
Nasvet: za zelenolistno zelenjavo (peteršilj, drobnjak): naenkrat poberite do 50 % listne površine, 50 % listne površine pa pustite za dolgotrajno gojenje.
Rastline je treba posaditi takoj po prejemu, takoj po zmrzali na končno lokacijo (lonci, lončnice, viseče košare, vrtovi na prostem) ali v lončke s premerom 12-15 cm za predgojitev. Tudi po tem je za rastline potrebna stalna nega. Rastline je treba presaditi v večje lonce kadar koli med rastno sezono, ko so rastline neprimerne (približno 2x tako vetrovne/vetrovne/visoke kot lonci). Na splošno je najprimernejše gojišče šotni medij. Glinena tla lahko izboljšamo s peskom in grobozrnato šoto. Peščena tla je treba izboljšati z organskimi gnojili, drobno šoto ter drugimi materiali, ki vežejo vodo in hranila, da bi dosegli dober pridelek. V naši spletni trgovini boste našli široko paleto sredstev za izboljšanje tal, naši svetovalci pa vam bodo lahko svetovali še več. Dopolnjevanje hranil je pomembno tudi na prostem, vendar je bistvenega pomena za rastline, posajene v lončkih, zabojih in visečih košarah. To niso kemikalije, temveč "hrana" za razvoj rastlin. Najboljša je majhna, a stalna oskrba s hranili ... Paziti je treba, da rastlin nikoli ne zalivamo, vedno je treba pustiti, da odvečna voda izhlapi. Nikoli ne sadite rastlin v lonec brez luknje na dnu. Preveč vode bo zadušilo korenine in rastlina bo umrla zaradi "prevelikega zalivanja". Suhe razmere dobro kažejo rastline z mehkimi listi in povešenimi listi.
Opazujte svoje rastline! Vsak dan jih z ljubeznijo opazujte!
Ukoreninjeni potaknjenci še niso končne rastline, potrebujejo nadaljnjo vzgojo!
Teža: | 1 kg |
---|---|
Osnovna prodajna enota: | db |
Rastlinska kultura: | Zelenjava |
Razpoložljivost izdelka: | na zalogi |
Prijava
moorl-sign-in.loginTitle
Prijava
moorl-sign-in.loginTitle