Citronska kislina 0,1 kg
1,21 € * (Gazdabolt.productDetail.priceNetTitle: 0,95 €) | |
Za kaj lahko uporabimo citronsko kislino?
Za izdelavo sirupov, osvežilnih marmelad, sadnega vina, konzerviranje kislih kumaric in marmelad, povečanje naravne kislosti vina, mehčanje vode.
Uporaba in odmerjanje
Uporaba v živilski industriji:
Sadje ohrani prvotno barvo in okus, kisle kumarice ostanejo čvrste, hrustljave in svežega okusa. Količino citronske kisline po okusu raztopite v vodi in dodajte pripravku.
Uporaba v enologiji:
Citronska kislina se uporablja za povečanje kislosti vina in preprečevanje kovinske motnosti. Omogoča manjše popravke kislosti pred stekleničenjem ali prvim polnjenjem, ko je za uravnavanje kislosti z vinsko kislino prepozno. Potrebno količino citronske kisline raztopite v desetkratni količini mošta ali vina, dodajte jo moštu ali vinu, ki ga je treba obdelati, in nato odmerite. Potrebna količina se vedno določi z laboratorijskimi testi in testi, ki jih dovoljuje zakon o vinu.
Skladiščenje:
Shranjujte v suhem in hladnem prostoru, zaščitenem pred sončno svetlobo.
Teža: | 1 kg |
---|---|
Osnovna prodajna enota: | db |
Razpoložljivost izdelka: | 1-4 dni |
Prijava
Prijava