Taninska kislina (tanin) 0,1 kg
1,67 € * (Gazdabolt.productDetail.priceNetTitle: 1,31 €) | |
Uvod v taninsko kislino (tanin):
Uporablja se lahko za:
Tanin je rjavkast prah, ki je lahko topen v vodi in je primeren za uporabo z želatino v vinarstvu. Tanin se uporablja predvsem za odstranjevanje beljakovin in drugih koloidnih snovi.
Uporaba in odmerjanje:
Za čiščenje enega hektolitra vina je običajno potrebnih 3-5 g tanina in 5-10 g želatine. Tanin se raztopi v 10-kratni prostornini vina in se med stalnim mešanjem vlije v vino, ki ga je treba zbistriti. Želatina naj nabrekne za 10 ur, preostala voda se odlije in raztopi v 5-10-krat topli vodi (40 °C). Nastalo raztopino je treba porabiti v kratkem času. Potrebna količina se vedno določi z laboratorijskimi testi in količinami, ki jih dovoljuje zakon o vinu.
Shranjevanje:
Shranjujte v suhem in hladnem prostoru, zaščitenem pred sončno svetlobo.
Teža: | 0.1 kg |
---|---|
Širina: | 100 mm |
Višina: | 150 mm |
Dolžina: | 20 mm |
Osnovna prodajna enota: | db |
Rastlinska kultura: | Grozdje |
Razpoložljivost izdelka: | 1-4 dni |
Prijava
Prijava