OakyVin FH hrastovi sekanci 300g
Ime Izvor Praženje
OakyVin® AH A = ameriški hrast (Quercus alba) H = močna praženost
OakyVin® AM A = ameriški hrast (Quercus alba) M = srednje pražen
OakyVin® FH F = francoski hrast (Quercus robur) H = močno pražen
OakyVin® FM F = francoski hrast (Quercus robur) M = srednje pražen
Vpliv hrastovih sekancev na organoleptične lastnosti vin je nesp...
Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Ime Izvor Praženje
OakyVin® AH A = ameriški hrast (Quercus alba) H = močna praženost
OakyVin® AM A = ameriški hrast (Quercus alba) M = srednje pražen
OakyVin® FH F = francoski hrast (Quercus robur) H = močno pražen
OakyVin® FM F = francoski hrast (Quercus robur) M = srednje pražen
Vpliv hrastovih sekancev na organoleptične lastnosti vin je nesporen. V lesenih sodih ali drugih
razlika med vini, shranjenimi v hrastovih sodih ali drugih posodah, je presenetljiva. Staranje v hrastovih sodih pozitivno vpliva na okus in
in aromo hrastovega lesa. Odvisno od časa staranja se zaradi večje stične površine s hrastom poveča
prijeten lesni okus. Počasno staranje v barikih je prefinjena tehnika, ki po izkušnjah omogoča pridobivanje odličnih vin.
kakovost iz dobrega vina. Počasno in uravnoteženo staranje v barikih bo vedno imelo pomembno mesto v vinarstvu.
tehnike pridelave vina.
Podobne učinke je mogoče doseči z usmerjeno uporabo hrastovih sekancev. V številnih državah novega sveta se
že desetletja v mnogih delih sveta velja, da je uporaba hrastovih sekancev za pomoč in pospešitev procesa staranja vin ter za
svet okusa. Obstajajo najrazličnejše metode uporabe hrastovih sekancev, ki se na koncu uporabljajo v vseh
vinarji morajo izbrati glede na vino, ki ga želijo narediti. Predvsem je priporočljivo uporabljati majhne količine
testirati na majhni količini vina, da bi določili izvor sekancev, stopnjo praženja, količino, ki jo je treba dodati
čas stika in stik z zrakom.
Uporaba čipsov OakyVin®
- izboljšanje organoleptičnih lastnosti vin
- izboljšanje taninske strukture vin
- stabilizacija barve
- prikaz vanilije in dimnih/ dišečih not v aromi
- prikrivanje grenkih in "zelenih" polifenolov
- izboljšanje okusa po barikih
hrastove konice OakyVin®, podobne barikam, se lahko uporabljajo za bela in rdeča vina, bela vina
priporočljivo za burgundske sorte za bela vina. Za druge sorte grozdja imajo vinarji že veliko izkušenj.
imajo veliko izkušenj. Za rdeča vina se lahko uporablja za praktično vse sorte.
Odmerjanje hrastovih sekancev za vino v procesu staranja:
Vino lahko kadar koli dopolnimo s hrastovimi sekanci. Odvisno od vrste vina, vrste sekancev in količine doziranja.
vrste sekancev in količine dodanih sekancev je lahko kontaktni čas od nekaj dni do več tednov. Razvoj obdelanega vina je treba spremljati s stalnim pokušanjem.
da se ugotovi, kdaj je treba odstraniti drobtine.
Količina uporabljenih sekancev je lahko od 50 do 300 g/100 l, odvisno od intenzivnosti okusa, ki ga je treba doseči.
čas stika 5-30 dni.
Za ublažitev povečanih sledi lesa in oglja se priporoča stik z zrakom. Zato se glede na vrsto vina in
odvisno od vrste vina in časa stika. Odprto (ob prisotnosti zraka) ali krožno dekantiranje
pomaga zaokrožiti in uskladiti arome pečenke in taninov.
OakyVin® AH A = ameriški hrast (Quercus alba) H = močna praženost
OakyVin® AM A = ameriški hrast (Quercus alba) M = srednje pražen
OakyVin® FH F = francoski hrast (Quercus robur) H = močno pražen
OakyVin® FM F = francoski hrast (Quercus robur) M = srednje pražen
Vpliv hrastovih sekancev na organoleptične lastnosti vin je nesporen. V lesenih sodih ali drugih
razlika med vini, shranjenimi v hrastovih sodih ali drugih posodah, je presenetljiva. Staranje v hrastovih sodih pozitivno vpliva na okus in
in aromo hrastovega lesa. Odvisno od časa staranja se zaradi večje stične površine s hrastom poveča
prijeten lesni okus. Počasno staranje v barikih je prefinjena tehnika, ki po izkušnjah omogoča pridobivanje odličnih vin.
kakovost iz dobrega vina. Počasno in uravnoteženo staranje v barikih bo vedno imelo pomembno mesto v vinarstvu.
tehnike pridelave vina.
Podobne učinke je mogoče doseči z usmerjeno uporabo hrastovih sekancev. V številnih državah novega sveta se
že desetletja v mnogih delih sveta velja, da je uporaba hrastovih sekancev za pomoč in pospešitev procesa staranja vin ter za
svet okusa. Obstajajo najrazličnejše metode uporabe hrastovih sekancev, ki se na koncu uporabljajo v vseh
vinarji morajo izbrati glede na vino, ki ga želijo narediti. Predvsem je priporočljivo uporabljati majhne količine
testirati na majhni količini vina, da bi določili izvor sekancev, stopnjo praženja, količino, ki jo je treba dodati
čas stika in stik z zrakom.
Uporaba čipsov OakyVin®
- izboljšanje organoleptičnih lastnosti vin
- izboljšanje taninske strukture vin
- stabilizacija barve
- prikaz vanilije in dimnih/ dišečih not v aromi
- prikrivanje grenkih in "zelenih" polifenolov
- izboljšanje okusa po barikih
hrastove konice OakyVin®, podobne barikam, se lahko uporabljajo za bela in rdeča vina, bela vina
priporočljivo za burgundske sorte za bela vina. Za druge sorte grozdja imajo vinarji že veliko izkušenj.
imajo veliko izkušenj. Za rdeča vina se lahko uporablja za praktično vse sorte.
Odmerjanje hrastovih sekancev za vino v procesu staranja:
Vino lahko kadar koli dopolnimo s hrastovimi sekanci. Odvisno od vrste vina, vrste sekancev in količine doziranja.
vrste sekancev in količine dodanih sekancev je lahko kontaktni čas od nekaj dni do več tednov. Razvoj obdelanega vina je treba spremljati s stalnim pokušanjem.
da se ugotovi, kdaj je treba odstraniti drobtine.
Količina uporabljenih sekancev je lahko od 50 do 300 g/100 l, odvisno od intenzivnosti okusa, ki ga je treba doseči.
čas stika 5-30 dni.
Za ublažitev povečanih sledi lesa in oglja se priporoča stik z zrakom. Zato se glede na vrsto vina in
odvisno od vrste vina in časa stika. Odprto (ob prisotnosti zraka) ali krožno dekantiranje
pomaga zaokrožiti in uskladiti arome pečenke in taninov.
| Teža: | 0.3 kg |
|---|---|
| Osnovna prodajna enota: | db |
| Rastlinska kultura: | Grozdje |
| Razpoložljivost izdelka: | na zalogi |
Prijava
Login or Register with...
Prijava
Login or Register with...