Askorbinska kislina 500g
12,23 € * (nettó: 9,63 €) | |
Značilnosti izdelka:
Pri reduktivnih vinih ima velik pomen predvsem za okrepitev in ohranjanje sadnih okusov in arom. Vina, obdelana z askorbinsko kislino, ohranijo svež sadni značaj tudi po daljšem skladiščenju. Ta učinek askorbinske kisline je v veliki meri posledica prisotnosti ustrezne ravni žveplove kisline.Zaradi sinergije med tema dvema dejavnikoma je zaščita pred oksidacijo še učinkovitejša. Med obdelavo je priporočljivo vzdrževati vsebnost proste žveplove kisline na ravni vsaj 25 mg/l.
Opozorilo:
Pri merjenju vsebnosti proste žveplove kisline je treba upoštevati količino askorbinske kisline in uporabiti metodo, pri kateri se obe snovi določata ločeno!
Uporaba:
Pred uporabo askorbinske kisline je priporočljivo opraviti predhodne poskuse, saj lahko že manjši del dovoljene količine daje zadovoljive rezultate. Predhodno določeno količino askorbinske kisline raztopite v 15-20-kratni prostornini vina in dodajte k celotni prostornini vina ob močnem mešanju. Zagotovite popolno uravnoteženje! Obdelavo z askorbinsko kislino je treba opraviti tik pred stekleničenjem in preprečiti nadaljnji stik s kisikom do stekleničenja.
Teža: | 0.5 kg |
---|---|
Osnovna prodajna enota: | db |
Rastlinska kultura: | Grozdje |
Razpoložljivost izdelka: | na zalogi |
Prijava
Prijava