Vinpur Posebni harmonizator vina 500g

T09641
Mešanico kazeina za obdelavo vina lahko dodate neposredno. Kratek opis izdelka Vinpur Special® je sredstvo za plemenitenje na osnovi kazeina, ki je znano po svojem blagem učinku odstranjevanja skupkov. Vinpur Special® se zlahka makroporozno kazeinsko mešanico, ki izboljša organoleptične lastnosti (npr. barvo, bistrost, aromo, vonj, okus itd.) k... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Mešanico kazeina za obdelavo vina lahko dodate neposredno.

Kratek opis izdelka
Vinpur Special® je sredstvo za plemenitenje na osnovi kazeina, ki je znano po svojem blagem učinku odstranjevanja skupkov. Vinpur Special® se zlahka
makroporozno kazeinsko mešanico, ki izboljša organoleptične lastnosti (npr. barvo, bistrost, aromo, vonj, okus itd.)
korekcija okusa), vendar brez vpliva na analitične parametre vina. Pozitivne spremembe zaradi obdelave
po obdelavi vino pokaže svoje najboljše lastnosti.
Dovoljeno v skladu z veljavno zakonodajo in predpisi glede čistosti in kakovosti
testirano v specializiranem laboratoriju.

Namen obdelave
Pri obdelavi grozdja se uporabljajo nove enološke tehnologije, kot so mehansko obiranje celih grozdov, vijačne stiskalnice, različne stiskalnice itd.
Polifenoli se med predelavo prenesejo v mošt. Te spojine se pozneje prenesejo v vino.
jih je pozneje težko odstraniti, pri daljšem skladiščenju v steklenicah pa negativno vplivajo na podobo vina. Takšna vina niso
potrošnik ne more ceniti. Zato se lahko z uporabo Vinpur Special® takšnim napakam izognemo.
Vinpur Special® se zaradi neposredne uporabe lahko uporablja na higieničen način brez predhodnega raztapljanja.

Izdelek in njegovi učinki
Pri uporabi izdelka Vinpur Special® niso potrebna dodatna pomožna sredstva za filtriranje. Sedimentacija obdelanega vina
po filtraciji, med filtriranjem skoraj ni razlike v tlaku in filtrat je čist.

Prednosti izdelka Vinpur Special®
- Ne vpliva negativno na aromo in vsebnost ekstrakta v vinu.
- Ohrani spojine, ki mu dajejo značaj kisa, pod pogojem, da hlapne kisline ne presežejo
vrednosti, določene v zakonu o vinu.
- Veže spojine, ki povzročajo povečano potrebo po SO2.
- Njegova prednost je, da rahlo veže barvo rdečih vin.
- Veže polifenole, ki so organoleptično neprijetni.
Odmerjanje in uporaba
Doziranje se priporoča za organoleptično uskladitev, zlasti kot zadnje bistrenje pred stekleničenjem.
Odvisno od namena obdelave in količine, določene v predhodnih preskusih, se lahko doda 5-60 g/100 l. Občasno
so lahko potrebni višji odmerki, vendar v takih primerih ni nevarnosti prevelikega redčenja. Na voljo pri
količino Vinpur Special®, določeno v predhodnih preskusih, lahko uporabite neposredno brez predhodne priprave
v vino, ki ga je treba obdelati, brez intenzivnega mešanja. Skupno količino mešajte približno 20-30 minut, da zagotovite, da se Vinpur
Po 2-3 urah usedanja ponovno premešajte in pustite, da se usede čez noč.
V primeru stabilizacijske mešanice dodajte Vinpur Special® nazadnje. Učinek znižanja koncentracije je mogoče čutiti šele po filtriranju.

Shranjevanje
Izdelek shranjujte na hladnem mestu, stran od vonjav in vlage. Odprte embalaže je treba skrbno
skrbno zapreti.
Teža: 0.5 kg
Osnovna prodajna enota: db
Rastlinska kultura: Grozdje
Razpoložljivost izdelka: 1-4 dni

0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.


0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.