Oenoferm Freddo F3 kvasovke za rose vino 100g

T09625
Posušene kvasovke za hladno fermentacijo, za rose in bela vina s sadnim značajem! Kratek opis izdelka Oenoferm® Freddo so izbrane suhe kvasovke Saccharomyces cereavisiae (var. Bayanus) za hladno inokulacijo mošta (do 10 oC) in nadzorovano hladno fermentacijo, ki izboljša aromo (približno 13-17 oC). Za sev kvasovk LW 317-30 je bilo zlasti pomemb... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Posušene kvasovke za hladno fermentacijo, za rose in bela vina s sadnim značajem!

Kratek opis izdelka
Oenoferm® Freddo so izbrane suhe kvasovke Saccharomyces cereavisiae (var. Bayanus) za hladno inokulacijo mošta (do 10 oC) in nadzorovano hladno fermentacijo, ki izboljša aromo (približno 13-17 oC). Za sev kvasovk LW 317-30 je bilo zlasti pomembno zagotoviti visoko končno stopnjo fermentacije pri nižjih temperaturah. Organoleptične ocene potrjujejo izrazito sadnost vin, fermentiranih z Oenoferm® Freddo. Proizvod je odobren v skladu z veljavnimi predpisi in direktivami EU, njegova čistost in kakovost pa sta bili preverjeni v specializiranem laboratoriju.
Razmnoževanje kvasovk Erbslöh-F3 - Fit for Fermentation
Odlične in dobro znane vrste kvasovk Erbslöh Oenoferm so zaradi razmnoževanja kvasovk Erbslöh-F3 že med proizvodnjo veliko močnejše. Za razmnoževanje kvasovk se uporablja gojišče, bogato z minerali in vitamini. Dobljene kvasovke omogočajo varno vrenje tudi v stresnih pogojih in zagotavljajo popolno vrenje.

Proizvod in njegovi učinki
Oenoferm Freddo se lahko uporablja za hladno fermentacijo mošta z aromatično ekstrakcijo in za inokulacijo hladnega mošta. Za izolacijo suhih kvasovk Oenoferm Freddo so bile uporabljene kontinuirane selekcije hladnih moštov. Ta kvas je prav tako sposoben fermentirati hladne moštove. Oenoferm® Freddo v grozdju in moštu poudari note citrusov, grenivke, jabolka, breskve in vrtnice. Po fermentaciji so vina sveža in imajo uravnotežen aromatični profil. Oenoferm® Freddo se lahko seveda uporablja tudi pri višjih temperaturah fermentacije. Fermentacija je hitra in varna. Oenoferm® Freddo je najmanj nagnjen k vodikovemu sulfidu/kislinam, za fermentacijo pa je značilno minimalno penjenje. Oenoferm® Freddo zavira malolaktično fermentacijo.
Za izboljšanje procesa fermentacije in doseganje ustreznih organoleptičnih lastnosti se priporoča fermentacija med 13 in 17 °C. Toleranca za alkohol: 15 % v/v.

Odmerjanje
20-30 g zdravila Oenoferm® Freddo, dodanega 100 l mošta/čokostnega mošta, zagotavlja količino vitalnih celic kvasovk, potrebnih za fermentacijo. Velika količina tako dodanih celic kvasovk zagotavlja takojšnjo fermentacijo in zatiranje divjih vrst kvasovk.

Uporaba
Pred uporabo kvasovke Oenoferm® Freddo počasi vmešamo v ročno ogreto (največ 37-42 ˚C) mešanico mošta/vode v razmerju 1:1 v približno 10-kratni prostornini in pustimo 20 minut nabrekati. Suspenzijo kvasovk nato med mešanjem dodamo moštu, ki ga je treba inokulirati. Zagotovite, da temperaturna razlika med suspenzijo kvasovk in inokulumom ni večja od 8 ˚C. V nasprotnem primeru lahko pride do tako imenovanega kvasnega šoka in velik del kvasnih celic odmre. To lahko preprečite s postopnim približevanjem temperature suspenzije kvasovk in serije za inokulacijo.
Vitalnost kvasovk se lahko v zgodnji fazi dodatno poveča z dodajanjem mobilizatorja kvasovk VitaDrive® F3 v enaki količini kot kvasovke po približno 10 minutah med rehidracijo. Ko se začne fermentacija, je priporočljivo nadzorovati temperaturo, da se fermentacija ohrani na ustrezni ravni.

Shranjevanje
Vakuumsko pakiran izdelek. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Odprte pakete je treba skrbno ponovno zapreti in uporabiti v 2-3 dneh.
Teža: 0.1 kg
Osnovna prodajna enota: db
Rastlinska kultura: Grozdje
Razpoložljivost izdelka: na zalogi

0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.


0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.