Kupzit 100g

T09577
Za odstranitev končnega vonja vinskih napak. Čeprav so že v 19. stoletju pri nekaterih vinih zabeležili vonj po vodikovem sulfidu, še vedno ni jasno, kako nastane in kako ga preprečiti. Odstranjevanje vodikovega sulfida, merkaptana in aromatičnih arom, ne da bi to bistveno vplivalo na organoleptične lastnosti vina, je za vinarje vsako leto veli... Gazdabolt.productDetail.longdescrtiptionTitle
Gazdabolt.productDetail.shippingTitle
block
Gazdabolt.productDetail.shippingDeceasedDescription
Za odstranitev končnega vonja vinskih napak.

Čeprav so že v 19. stoletju pri nekaterih vinih zabeležili vonj po vodikovem sulfidu, še vedno ni jasno, kako nastane in kako ga preprečiti. Odstranjevanje vodikovega sulfida, merkaptana in aromatičnih arom, ne da bi to bistveno vplivalo na organoleptične lastnosti vina, je za vinarje vsako leto velik izziv. Kupzit je inovativen izdelek, ki je zelo učinkovit pri odpravljanju vonjav po vodikovem sulfidu, ne da bi vino po obdelavi dobilo kovinski okus. Po obdelavi običajno ni potrebe po modrenju. Uporaba zdravila Kupzit je v EU dovoljena od avgusta 2009.

Kratek opis izdelka
Novi pripravek iz bakrovega citrata Kupzit je novost za obdelavo vodikovega sulfida v vinu, sadnem vinu in drugih proizvodih fermentacije.
vonjav fermentiranega vina. Kupzit vsebuje 2 % bakrovega citrata in je zasnovan za enostavno doziranje in enostavno odstranjevanje vonjav.
Nanaša se in granulira na mineralnem nosilcu, čistem, dragocenem bentonitu, za lažjo uporabo in rokovanje.
Odobren v skladu z veljavnimi predpisi in direktivami EU glede čistosti in kakovosti.
testiran v specializiranem laboratoriju.

Cilj obdelave
Kupzit hitro in specifično reagira s spojinami, ki vsebujejo žveplo in imajo neprijeten vonj, kot sta vodikov sulfid in
merkaptani. Te se oborijo, ne da bi - ob pravilnem odmerjanju - opazno povečale vsebnost bakra v pijači.
opazno poveča.

Odmerjanje in uporaba
Za optimalno obdelavo je vedno priporočljivo predhodno testiranje. Na splošno je odmerek 5-20 g /
100 l, v posebnih primerih 50 g/100 l ali več (ob upoštevanju nacionalnih predpisov, ki veljajo v zadevni državi).
Pred uporabo raztopite v vinu v razmerju 1 : 10. Pri dodajanju v prostornino, ki jo je treba obdelati, pazite, da
dobro premešamo. Zdravljenje začne učinkovati v nekaj minutah. Nastalo usedlino ločite s filtriranjem 1-
2 dni.
V normalnih pogojih uporabe se vsebnost bakra poveča le malo ali pa sploh ne.
se pojavi. Zato po obdelavi s Kupzit v večini primerov ni potrebno dodatno modrenje.
Uporablja se lahko samostojno ali v kombinaciji z beljenjem ali v kombinaciji z Böcksinom. Kombinirano odstranjevanje oblog
Najprej je treba dozirati Kupzit.

Shranjevanje
Kupzit je treba zaščititi pred vlago, svetlobo in vonjavami. Odprta pakiranja je treba skrbno ponovno zapreti.

Posebne opombe
V primerjavi z drugimi doslej uporabljenimi sredstvi za nadzor vonja ima Kupzit naslednje lastnosti:
- Kupzit je biotski proizvod,
- citronska kislina v Kupzit ustreza citronski kislini, ki je naravno prisotna v vinu,
- Kupzit ima visoko reakcijsko specifičnost,
- Kupzit reagira z neprijetnimi aromami brez zaznavnega presežka bakra,
- zato naknadno modrenje običajno ni potrebno,
- srebrovi ioni se ne vnašajo,
- Učinek je primerljiv z učinkom pripravkov s srebrovim kloridom,
- enostavno rokovanje in odmerjanje zaradi granulaste strukture.
Teža: 0.1 kg
Osnovna prodajna enota: db
Rastlinska kultura: Grozdje
Razpoložljivost izdelka: na zalogi

0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.


0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.