Encim za sproščanje arome L. beta 10 g

T08987
Predstavitev encima za sproščanje arome L. beta: Lallzyme® je mešanica izbranih encimov β, ki se uporablja predvsem za sproščanje sortne arome in izboljšanje organoleptičnih lastnosti vina. Lallzyme® β se uporablja v številnih vinskih regijah sveta za izboljšanje arome in okusa. Njegova uporaba je koristna tudi za povečanje kol... Gazdabolt.productDetail.longdescrtiptionTitle
4,47 € * (Gazdabolt.productDetail.priceNetTitle: 3,52 €)

Gazdabolt.productDetail.shippingTitle
face
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryByPersonal:
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryTodayInfoTitle info
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryTodayInfoText
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryByCourier:
1-5 dni info
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryCourierInfoText

Predstavitev encima za sproščanje arome L. beta:

Lallzyme® je mešanica izbranih encimov β, ki se uporablja predvsem za sproščanje sortne arome in izboljšanje organoleptičnih lastnosti vina. Lallzyme® β se uporablja v številnih vinskih regijah sveta za izboljšanje arome in okusa. Njegova uporaba je koristna tudi za povečanje količine nor-izoprenoidov, ki imajo zelo pozitivne organoleptične lastnosti v številnih sortah (zelo pomembno npr. v vinu sorte Lallenzyme®). Lallzyme® β se proizvaja v EU iz posebnih encimov, pridobljenih s fermentacijo Aspergilus niger.

AKTIVIRANJE:

Lallzyme® β je encimski pripravek z visoko učinkovitostjo, ki sprošča terpenski alkohol in terpenediol. Rezultat β je močnejši sortni značaj in boljša organoleptična kakovost. Encimska aktivnost zdravila Lallzyme® β je edinstvena v vinih: je primerna za uporabo pri visokih vsebnostih alkohola, SO2 in kislosti ter pri nizkem pH. β je visoka koncentracija pektinaze, beta-glukozidaze, arabinozidaze inin ramnozidaze, ki razgrajuje molekule, ki vežejo aromo. Učinkovito sprošča aromatične spojine iz organoleptično neaktivnih vezanih terpenskih alkoholov (=predhodnikov arom).terpenskih alkoholov, s čimer se poveča intenzivnost arome in okusa ter sortni značaj vina. β dobro prenaša tudi nizke temperature in je aktiven v temperaturnem območju 8-55 oC. Zaradi visoke aktivnosti encimskega pripravka se vezane terpenolne komponente sprostijoreakcijski čas pri12 oCje od 2 do 4 tedne, odvisno od temperature. Aktivnost encima se lahko blokira z dodajanjem bentonita.

UPORABA:

Najbolje je, da se uporablja med fermentacijo ali takoj po njej, saj je vino v tej fazi fermentacije.Vino vsebuje terpenalkohol in terpenediol, ki sta glikozidno vezana na številne disaharide in glukozo. Vinu je priporočljivo dodati β ob koncu fermentacije ali med prvim dekantiranjem (2-5 g/hl). Zaradi kontinuitete tehnologije se encimi dodajo vinu najpozneje 2-4 tedne pred maceracijo. To omogoča, da se encimske reakcije v celoti izvedejo, nato pa se lahko serije zbistrijo in filtrirajo. To zaporedje je srečno, saj če se fermentacija in filtracijaencimov, moramo ponovno zbistriti, da iz vina odstranimo encimske beljakovine. Z uporabo Lallzyme® β v večjem odmerku (5 g/hl) lahko dobimo aromatične šarže, ki so dobra osnova za mešanje in izboljšanje sortnega značaja večjih količin.

DIŠAVNOST:

Zaradi sortnih arom, ki jih sprošča encim, bo vino polnejše, bogatejše in bolj sadno. Obdelava z Lallzyme β izboljša organoleptične lastnosti vina.

AROMAPROFIL:

Obdelava z β omogoča, da se v vinu razvijejo bogatejše, čistejše sortne in krajevne lastnosti. Med staranjem se ohranita stabilnost in sadni značaj arom.

STABILNOST VINA IN STABILNOST VINSKE KISLINE IN STABILNOST VINSKE KISLINE IN STABILNOST VINSKE KISLINE OSTANETA STABILNI, VINO PA OHRANI SVOJO NARAVNO STABILNOST IN STABILNOST VINSKE KISLINE:

β povzroči boljšo ekstrakcijo in stabilnost arom, poveča aromatični potencial in sortni značaj, zaradi česar je vino dragocenejše.

DOPOLNJEVANJE:

Encim raztopite v vinu pri temperaturi15-25 oCpred odmerjanjem.

Teža: 0.01 kg
Osnovna prodajna enota: db
Razpoložljivost izdelka: 1-4 dni

0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.


0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.