Za mošt 0-25
6,81 € * (Gazdabolt.productDetail.priceNetTitle: 5,36 €) | |
Značilnosti merilnika za mošt 0-25:
V tem primeru je najbolj značilna vsebnost sladkorja, tj. stopnja mošta. Najpomembnejša značilnost mošta je njegova vsebnost sladkorja. Degustator mošta je najpomembnejše merilo vsebnosti sladkorja v moštu.
Kako uporabljamo moštomer?
Čisti mošt nalijemo v pollitrski kozarec ali prozoren plastični valj. Peno, ki nastane na površini mošta, odstranimo tako, da valj prepolnimo. Moštastični pospeševalnik speremo v vodi, obrišemo do suhega in ga previdno spustimo v mošt do globine, kjer prosto plava v tekočini. Mošt se ne sme dotikati sten jeklenke. Ko se mošt usede v valj, se stopnja mošta odčita na zgornji točki pipe mošta na vrhu stebla mošta. Resnično stopnjo mošta dobimo po ustreznem temperaturnem popravku.
Temperaturni popravek:
Pri 20 °C sta navidezna in prava stopnja mošta popolnoma enaki. Za mošt, ki je toplejši od te temperature, se pri 2 °C doda 0,1 stopinje mošta, za mošt, ki je hladnejši od te temperature, pa se pri 2 °C odvzame 0,1 stopinje mošta.
Kaj pomeni ta odčitek?
Odčitek na skali kaže, koliko dekagramov sladkorja je v kilogramu mošta.
Teža: | 0.15 kg |
---|---|
Širina: | 40 mm |
Višina: | 50 mm |
Dolžina: | 370 mm |
Osnovna prodajna enota: | db |
Rastlinska kultura: | Grozdje |
Razpoložljivost izdelka: | 1-4 dni |
Prijava
Prijava