Amalgerol 5 l
Domača uporaba: 50 ml/10 l vode.
Način delovanja in učinkovitost
Amalgerol? je izdelek, ki ga je razvil švicarski kemik. Sestavljen je predvsem iz živalskih in rastlinskih olj, rastlinskih izvlečkov, elementov v sledovih, esenc in vsebuje minimalno količino izvlečka alg. Izdelek je izključno BIO.
Učinki na življenje v tleh
Amalgerol? je lahk...
Gazdabolt.productDetail.longdescrtiptionTitle
Gazdabolt.productDetail.shippingTitle
block
Gazdabolt.productDetail.shippingDeceasedDescription
Domača uporaba: 50 ml/10 l vode.
Način delovanja in učinkovitost
Amalgerol? je izdelek, ki ga je razvil švicarski kemik. Sestavljen je predvsem iz živalskih in rastlinskih olj, rastlinskih izvlečkov, elementov v sledovih, esenc in vsebuje minimalno količino izvlečka alg. Izdelek je izključno BIO.
Učinki na življenje v tleh
Amalgerol? je lahko prebavljiv vir ogljika za koristne mikroorganizme v tleh. Uporablja se lahko z namakanjem ali škropljenjem. Mešanica se v tla po potrebi nanese tudi s škropljenjem. Obdelava povzroči zelo hitro in znatno (176 %) povečanje števila bakterij, ki so avtohtone na našem območju, v tleh, kar pospeši procese razgradnje, ki so za nas koristni.
Posledično in vzporedno s tem se znatno zmanjša število mikroorganizmov (npr. krompirjevega raka, koreninske gnilobe, fuzarijske koreninske gnilobe itd.) in višjih talnih škodljivcev (nematod, talnih žuželk itd.), ki so občutljivi na neugodne razmere (npr. kisla, zbita, neprevetrena tla) in povzročajo škodljive učinke na rastline. Preoblikuje, zmanjšuje zapleveljenost območja s pleveli.
Bistveno povečanje koristnih bakterij, njihova aktivnost povzroči hitrejšo razgradnjo organskih snovi, nastanek organskih koloidov, kar povzroči merljivo segrevanje tal (+2 °C). To pa vodi v hitrejši vznik in rast rastlin. S popolnim razkrojem rastlinskih ostankov odpravimo tudi življenjski prostor, prezimovanje in s tem možnost prihodnje ponovne okužbe patogenih organizmov, ki okužijo našo naslednjo rastlino.
Del tega procesa je tudi nastanek večje količine ogljikovega dioksida (+10 % CO2), ki je hkrati dodaten vir ogljika za bakterije v tleh in rahlja grude. Ob prisotnosti vlage se zaradi višje vsebnosti CO2 tvori ogljikova kislina, zaradi katere je na primer vsebnost kalcija v tleh topna in se absorbira. Konec procesa razgradnje je pomemben vnos in razpoložljivost hranil. Povečana tvorba koloidov zlepi frakcijo talnega prahu, tj. nastane drobljiva struktura. Ta nato delno veže vodo (rosa tal), nastanek drobljive strukture pa bistveno izboljša odvajanje odvečne vode iz tal (notranja voda). Posledica tega je zdravo razmerje med vodo in zrakom v tleh, ki imajo tudi bistveno izboljšano zadrževanje toplote. Takšna tla so brez vodnih, zračnih in tlačnih mest, v katerih se zadržuje voda. Z aktivnejšim življenjem v tleh se neželeni ostanki pesticidov, ki so bili v prejšnjih letih ali letih razpršeni na zemljišče in so še vedno prisotni 4-8 let po uporabi, veliko hitreje razgradijo.
Posledica izboljšanega življenja v tleh je tudi ponovni pojav deževnikov in sprememba stanja plevelov. Tla postanejo drobljiva tudi na globini do 1 metra. Kaleče, rastoče ali izlegajoče se rastline imajo lažji fizični dostop do lahko dostopnih hranil, ki se zaradi rahlih in rosnih tal izločajo in nenehno odkrivajo v bistveno večjih količinah. Rastlina se tako bolje ukorenini, hitreje in hkrati kali ter enakomerno raste ob prisotnosti +35 % Zn, +30 % P. To pomeni manj glavobolov pri prvem pletju, npr. sladkorne pese, čebule itd.
Učinki zdravila Amalgerol na rastline
Ko rastlino poškropimo z zdravilom Amalgerol?, se dlakavost korenin podvoji. Takrat lahko absorbira 15 % več dušika, 72 % več fosforja in 89 % več kalija. Ravno zaradi tega se rastlina ne prehladi (zmrzal) in ne zboli tako zlahka. Lažje preživi dneve, ko je temperatura 45 °C. Lažje se spopade s stresom, ki ga povzročajo nevihte s točo ali prahom, vetrolomi, herbicidi. Obstaja več primerov, ko je Amalgerol obudil dvoletne posevke od "mrtvih" zaradi zanašanja hormonov ali popolnega zanašanja herbicidov, pri čemer skoraj ni bilo izgube časa ali pridelka po tretiranju ali zaradi njega.
Rastlina zaradi zgoraj omenjenih sprememb pogojev in povečane dlakavosti korenin praktično "izbira" (!) z mize in dobi hranila, ki jih potrebuje, ob času in v razmerju, ki ga potrebuje. Zaradi tega imajo naše rastline nekaj dni po tretiranju (tla in/ali listje) jezno zeleno barvo.
Dobro pripravljena rastlina, ki lahko zlahka in hitro prenaša hranila, ki jih za svojo gensko zakodirano samoobrambo (!) jemlje iz tal, se lahko tudi bolje brani pred napadi patogenov.
Turgor tako obdelane rastline je veliko močnejši in ne pade zlahka pod pritiskom močnega vetra ali namakalne vode. Rastline hitreje rastejo, prej dozorijo ali dlje rodijo, ker ne usihajo.
Rastline se tudi bistveno bolje vežejo v cvetovih ali pod zemljo kot brez Amalgerola? Zaradi dobrega turgorja tudi v sušnih razmerah rastline ne ovenijo in cvetovi se lahko oprašijo. Ali v primeru krompirja velja poudariti, da bo poleg veliko večjega števila gomoljev tudi njihova velikost enakomerna. Ti gomolji se ne izdolbejo niti v poganjku, prav zaradi usklajene ponudbe in zmogljivosti oskrbe.
Vsi ti dejavniki pomenijo, da naše rastline ne pridelajo le več gomoljev, temveč tudi bistveno boljšo kakovost. Pri grozdju, melonah in sladkorni pesi se poleg dodatnih 1-3 % sladkorja izboljšajo tudi drugi prehranski kazalniki. Tudi sladovni ječmen proizvede večjo količino ogljikovih hidratov. Pri oljnicah je skoraj v vseh primerih mogoče zaznati 2-3 % večjo vsebnost olja.
Pri lesnatih poljščinah, na primer, prav zaradi visoke porabe PK trsi dozorevajo, zato je nevarnost pozebe bistveno manjša. Tudi zelnate rastline iz istih razlogov bolje prenašajo temperature do minus 5-6 °C. Dokazano je bilo tudi, da rastline, tretirane z Amalgerolom, v kritičnih vročih dneh bolje prenašajo pomanjkanje padavin in lažje preživijo daljša obdobja brez padavin.
Pridelki, tretirani z zdravilom Amalgerol?, se bodo bolje prijeli, dlje časa bodo obstali, ne da bi se pokvarili, in jih je mogoče dlje časa hraniti na pultu. Pri rastlinah (jabolka, čebula, krompir) bo na primer zagotavljanje potrebne ravni Ca izboljšalo skladiščne lastnosti pridelka, saj bo zdravo hranjen pridelek, ki je shranjen na zdrav način, med skladiščenjem izgubil tudi manj vode in se bo manj sesedel. Zgoraj navedeno je rezultat zapletenih procesov. Vse je med seboj povezano.
Predlogi za uporabo
Amalgerol? je treba uporabiti v odmerku 8-15 l/ha v eni rastni sezoni, ne le na leto, ne glede na sorto pridelka. Priporočljivo je, da se približno 40 % vegetativnega odmerka uporabi v tla, razpršeno in vmešano, pred pripravo sejalnice, setvijo, sajenjem ali takoj po njej, npr. z namakanjem. V tem primeru je odmerek 4-5 l/ha, ko je vnesen v tla. Preostanek vegetativnega odmerka je treba uporabiti v posevku med škropljenjem pred cvetenjem, enakomerno razporejenim med škropljenji, z največjo 1-odstotno koncentracijo, ki se začne pred cvetenjem in traja do obdobja pred žetvijo. To običajno pomeni uporabo 3 l/ha škropiva v enem ali več odmerkih.
Za hitrejšo razgradnjo strniščnih ostankov je smiselno jeseni uporabiti dodatnih 4 do 5 l na hektar s kombiniranim nanosom 20 kg/ha sečnine in uporabiti, kot je opisano zgoraj.
V Kalászosu: 3 l/ha jeseni za razgradnjo strniščnih ostankov, izboljšanje higiene tal in spodbujanje rasti korenin za varnejše prezimovanje ter 3 l/ha spomladi za preprečevanje zmrzali ali stresa zaradi plevela za boljše ukoreninjenje. Prav tako je priporočljivo uporabiti 3 l/ha v enem prehodu s foliarno kontrolo pred cvetenjem za opraševanje in boljšo pokritost zrnja.
V oljni ogrščici: 2-3 l/ha v enem prehodu z regulatorjem jeseni. Tretiranje z regulatorjem (Riza? 250 EW) ustavi rast listja, medtem ko Amalgerol spodbuja rast korenin, kar poveča zimsko odpornost in odpornost na mraz. Odmerki so 2-3 l/ha spomladi, tudi pri regulatorjih, in 3-5 l/ha pred cvetenjem.
V koruzi, sončnici: po setvi, vendar s predsetvenim zatiranjem plevelov v enem prehodu za spodbujanje enakomernejšega vznika 4-5 l/ha. Za obvladovanje pozne pozebe in pospeševanje rasti korenin v koruzi in sončnicah v fazi 2-8 listov 3-5 l/ha, nato uporabite 3-5 l/ha v enem nanosu pred cvetenjem za pospeševanje nastavitve posevka.
Pri sladkorni pesi: za enakomeren in enakomeren vznik je priporočljivo v tleh zmešati 4-5 l/ha že v enem prehodu z razpršenimi herbicidi. Za obvladovanje stresa po vzniku herbicidov 3-4 l/ha, pri foliarnih tretiranjih pa 2-3 l/ha v enem prehodu za doseganje močnega stanja.
Pri krompirju: zmešajte v tla s pripravo tal ali razpršite v grm v enem prehodu v odmerku 4-5 l/ha ob sajenju, prva uporaba. Nadaljnja tretiranja je treba nadaljevati skupaj s tretiranjem krompirja pred cvetenjem z najmanjšim odmerkom 3 l/ha. Pri naknadnih škropljenjih za upravljanje s sestoji je priporočljivo uporabiti dodatne 2-3 l/ha vsaj 2-3-krat. Pri zgodnji pridelavi kaljivega krompirja se lahko uporabi skrajni odmerek 10 l/ha za zelo hitro regeneracijo posevka, da se preprečijo pozne pozebe v obdobju okužbe s hruševim ožigom.
Grah, fižol: za spodbujanje nodulacije korenin z večjim številom bakterij, ki vežejo dušik, je prav tako priporočljivo obdelati tla v odmerku 3-4 l/ha že med pripravo tal. Hkrati je treba pred cvetenjem uporabiti sredstva proti peronospori in mšicam v odmerku 4-5 l/ha, da se okrepi odpornost pridelka. Tretiranje ima za posledico zapoznelo staranje rastline.
Zelenjava, poljska paprika, paradižnik, mehko sadje: prav tako je praktično tretirati površino s 4-5 l/ha pred setvijo ali sajenjem s pripravo tal. Pred sajenjem zalijte s hranili obloženo podlago z 0,5-1 % raztopino ali pomagajte kockam s hranili s pomakanjem, da se izognete stresu pri sajenju. Nadaljnje tretiranje je treba nadaljevati dva tedna po sajenju in ga ponavljati vsakih 10 dni v odmerkih 2-4 l/ha, po možnosti v enem prehodu z drugimi tretiranji za upravljanje sestoja. S temi tretiranji postanejo rastline tudi bolj odporne proti virusnim in bakterijskim okužbam.
Pri okopavinah (paprika, paradižnik, zelje, melone itd.): pri teh rastlinah se med pripravo na sajenje močno priporočajo večji odmerki tretiranja tal. Takrat se lahko z odmerkom 5-10 l/ha odpravijo zbitost tal, zamuljenost in pomanjkanje pravilnega kolobarjenja, ki so posledica večletnega gojenja na istem mestu, povečane porabe vode ter kombiniranih težav s patološkimi organizmi in žuželkami, ter se občutno izboljšajo. Seveda se lahko uporablja ne le s škropljenjem in inkorporiranjem, temveč tudi z namakanjem prek kapljičnega sistema v enem prehodu, celo tedensko. Izjemno visoki odmerki ne povzročajo fitotoksičnih učinkov ali poškodb, vendar se glede na odmerek bistveno in spektakularno izboljša življenje v tleh. Tudi v tem primeru je treba nadaljnje tretiranje opraviti v enem prehodu z nadzorom za upravljanje s sestoji v odmerku 2-4 l/ha ali v koncentraciji 0,2-0,4 % (pri količini vode 1000 l/ha).
V vinogradih in sadnih nasadih: prva tretiranja je treba opraviti med tretiranjem za zatiranje plevelov, da se intenzivno izboljša struktura tal, v odmerku 4-5 l/ha za celoten posevek. Nadaljnja tretiranja je treba začeti pred cvetenjem in nadaljevati z nadaljnjimi škropljenji v enem prehodu vsako drugo škropljenje v odmerku 2-4 l/ha. Obdelava ublaži učinke stresa (suša, dolgotrajno namakanje, škropljenje s pesticidi itd.).
Način delovanja in učinkovitost
Amalgerol? je izdelek, ki ga je razvil švicarski kemik. Sestavljen je predvsem iz živalskih in rastlinskih olj, rastlinskih izvlečkov, elementov v sledovih, esenc in vsebuje minimalno količino izvlečka alg. Izdelek je izključno BIO.
Učinki na življenje v tleh
Amalgerol? je lahko prebavljiv vir ogljika za koristne mikroorganizme v tleh. Uporablja se lahko z namakanjem ali škropljenjem. Mešanica se v tla po potrebi nanese tudi s škropljenjem. Obdelava povzroči zelo hitro in znatno (176 %) povečanje števila bakterij, ki so avtohtone na našem območju, v tleh, kar pospeši procese razgradnje, ki so za nas koristni.
Posledično in vzporedno s tem se znatno zmanjša število mikroorganizmov (npr. krompirjevega raka, koreninske gnilobe, fuzarijske koreninske gnilobe itd.) in višjih talnih škodljivcev (nematod, talnih žuželk itd.), ki so občutljivi na neugodne razmere (npr. kisla, zbita, neprevetrena tla) in povzročajo škodljive učinke na rastline. Preoblikuje, zmanjšuje zapleveljenost območja s pleveli.
Bistveno povečanje koristnih bakterij, njihova aktivnost povzroči hitrejšo razgradnjo organskih snovi, nastanek organskih koloidov, kar povzroči merljivo segrevanje tal (+2 °C). To pa vodi v hitrejši vznik in rast rastlin. S popolnim razkrojem rastlinskih ostankov odpravimo tudi življenjski prostor, prezimovanje in s tem možnost prihodnje ponovne okužbe patogenih organizmov, ki okužijo našo naslednjo rastlino.
Del tega procesa je tudi nastanek večje količine ogljikovega dioksida (+10 % CO2), ki je hkrati dodaten vir ogljika za bakterije v tleh in rahlja grude. Ob prisotnosti vlage se zaradi višje vsebnosti CO2 tvori ogljikova kislina, zaradi katere je na primer vsebnost kalcija v tleh topna in se absorbira. Konec procesa razgradnje je pomemben vnos in razpoložljivost hranil. Povečana tvorba koloidov zlepi frakcijo talnega prahu, tj. nastane drobljiva struktura. Ta nato delno veže vodo (rosa tal), nastanek drobljive strukture pa bistveno izboljša odvajanje odvečne vode iz tal (notranja voda). Posledica tega je zdravo razmerje med vodo in zrakom v tleh, ki imajo tudi bistveno izboljšano zadrževanje toplote. Takšna tla so brez vodnih, zračnih in tlačnih mest, v katerih se zadržuje voda. Z aktivnejšim življenjem v tleh se neželeni ostanki pesticidov, ki so bili v prejšnjih letih ali letih razpršeni na zemljišče in so še vedno prisotni 4-8 let po uporabi, veliko hitreje razgradijo.
Posledica izboljšanega življenja v tleh je tudi ponovni pojav deževnikov in sprememba stanja plevelov. Tla postanejo drobljiva tudi na globini do 1 metra. Kaleče, rastoče ali izlegajoče se rastline imajo lažji fizični dostop do lahko dostopnih hranil, ki se zaradi rahlih in rosnih tal izločajo in nenehno odkrivajo v bistveno večjih količinah. Rastlina se tako bolje ukorenini, hitreje in hkrati kali ter enakomerno raste ob prisotnosti +35 % Zn, +30 % P. To pomeni manj glavobolov pri prvem pletju, npr. sladkorne pese, čebule itd.
Učinki zdravila Amalgerol na rastline
Ko rastlino poškropimo z zdravilom Amalgerol?, se dlakavost korenin podvoji. Takrat lahko absorbira 15 % več dušika, 72 % več fosforja in 89 % več kalija. Ravno zaradi tega se rastlina ne prehladi (zmrzal) in ne zboli tako zlahka. Lažje preživi dneve, ko je temperatura 45 °C. Lažje se spopade s stresom, ki ga povzročajo nevihte s točo ali prahom, vetrolomi, herbicidi. Obstaja več primerov, ko je Amalgerol obudil dvoletne posevke od "mrtvih" zaradi zanašanja hormonov ali popolnega zanašanja herbicidov, pri čemer skoraj ni bilo izgube časa ali pridelka po tretiranju ali zaradi njega.
Rastlina zaradi zgoraj omenjenih sprememb pogojev in povečane dlakavosti korenin praktično "izbira" (!) z mize in dobi hranila, ki jih potrebuje, ob času in v razmerju, ki ga potrebuje. Zaradi tega imajo naše rastline nekaj dni po tretiranju (tla in/ali listje) jezno zeleno barvo.
Dobro pripravljena rastlina, ki lahko zlahka in hitro prenaša hranila, ki jih za svojo gensko zakodirano samoobrambo (!) jemlje iz tal, se lahko tudi bolje brani pred napadi patogenov.
Turgor tako obdelane rastline je veliko močnejši in ne pade zlahka pod pritiskom močnega vetra ali namakalne vode. Rastline hitreje rastejo, prej dozorijo ali dlje rodijo, ker ne usihajo.
Rastline se tudi bistveno bolje vežejo v cvetovih ali pod zemljo kot brez Amalgerola? Zaradi dobrega turgorja tudi v sušnih razmerah rastline ne ovenijo in cvetovi se lahko oprašijo. Ali v primeru krompirja velja poudariti, da bo poleg veliko večjega števila gomoljev tudi njihova velikost enakomerna. Ti gomolji se ne izdolbejo niti v poganjku, prav zaradi usklajene ponudbe in zmogljivosti oskrbe.
Vsi ti dejavniki pomenijo, da naše rastline ne pridelajo le več gomoljev, temveč tudi bistveno boljšo kakovost. Pri grozdju, melonah in sladkorni pesi se poleg dodatnih 1-3 % sladkorja izboljšajo tudi drugi prehranski kazalniki. Tudi sladovni ječmen proizvede večjo količino ogljikovih hidratov. Pri oljnicah je skoraj v vseh primerih mogoče zaznati 2-3 % večjo vsebnost olja.
Pri lesnatih poljščinah, na primer, prav zaradi visoke porabe PK trsi dozorevajo, zato je nevarnost pozebe bistveno manjša. Tudi zelnate rastline iz istih razlogov bolje prenašajo temperature do minus 5-6 °C. Dokazano je bilo tudi, da rastline, tretirane z Amalgerolom, v kritičnih vročih dneh bolje prenašajo pomanjkanje padavin in lažje preživijo daljša obdobja brez padavin.
Pridelki, tretirani z zdravilom Amalgerol?, se bodo bolje prijeli, dlje časa bodo obstali, ne da bi se pokvarili, in jih je mogoče dlje časa hraniti na pultu. Pri rastlinah (jabolka, čebula, krompir) bo na primer zagotavljanje potrebne ravni Ca izboljšalo skladiščne lastnosti pridelka, saj bo zdravo hranjen pridelek, ki je shranjen na zdrav način, med skladiščenjem izgubil tudi manj vode in se bo manj sesedel. Zgoraj navedeno je rezultat zapletenih procesov. Vse je med seboj povezano.
Predlogi za uporabo
Amalgerol? je treba uporabiti v odmerku 8-15 l/ha v eni rastni sezoni, ne le na leto, ne glede na sorto pridelka. Priporočljivo je, da se približno 40 % vegetativnega odmerka uporabi v tla, razpršeno in vmešano, pred pripravo sejalnice, setvijo, sajenjem ali takoj po njej, npr. z namakanjem. V tem primeru je odmerek 4-5 l/ha, ko je vnesen v tla. Preostanek vegetativnega odmerka je treba uporabiti v posevku med škropljenjem pred cvetenjem, enakomerno razporejenim med škropljenji, z največjo 1-odstotno koncentracijo, ki se začne pred cvetenjem in traja do obdobja pred žetvijo. To običajno pomeni uporabo 3 l/ha škropiva v enem ali več odmerkih.
Za hitrejšo razgradnjo strniščnih ostankov je smiselno jeseni uporabiti dodatnih 4 do 5 l na hektar s kombiniranim nanosom 20 kg/ha sečnine in uporabiti, kot je opisano zgoraj.
V Kalászosu: 3 l/ha jeseni za razgradnjo strniščnih ostankov, izboljšanje higiene tal in spodbujanje rasti korenin za varnejše prezimovanje ter 3 l/ha spomladi za preprečevanje zmrzali ali stresa zaradi plevela za boljše ukoreninjenje. Prav tako je priporočljivo uporabiti 3 l/ha v enem prehodu s foliarno kontrolo pred cvetenjem za opraševanje in boljšo pokritost zrnja.
V oljni ogrščici: 2-3 l/ha v enem prehodu z regulatorjem jeseni. Tretiranje z regulatorjem (Riza? 250 EW) ustavi rast listja, medtem ko Amalgerol spodbuja rast korenin, kar poveča zimsko odpornost in odpornost na mraz. Odmerki so 2-3 l/ha spomladi, tudi pri regulatorjih, in 3-5 l/ha pred cvetenjem.
V koruzi, sončnici: po setvi, vendar s predsetvenim zatiranjem plevelov v enem prehodu za spodbujanje enakomernejšega vznika 4-5 l/ha. Za obvladovanje pozne pozebe in pospeševanje rasti korenin v koruzi in sončnicah v fazi 2-8 listov 3-5 l/ha, nato uporabite 3-5 l/ha v enem nanosu pred cvetenjem za pospeševanje nastavitve posevka.
Pri sladkorni pesi: za enakomeren in enakomeren vznik je priporočljivo v tleh zmešati 4-5 l/ha že v enem prehodu z razpršenimi herbicidi. Za obvladovanje stresa po vzniku herbicidov 3-4 l/ha, pri foliarnih tretiranjih pa 2-3 l/ha v enem prehodu za doseganje močnega stanja.
Pri krompirju: zmešajte v tla s pripravo tal ali razpršite v grm v enem prehodu v odmerku 4-5 l/ha ob sajenju, prva uporaba. Nadaljnja tretiranja je treba nadaljevati skupaj s tretiranjem krompirja pred cvetenjem z najmanjšim odmerkom 3 l/ha. Pri naknadnih škropljenjih za upravljanje s sestoji je priporočljivo uporabiti dodatne 2-3 l/ha vsaj 2-3-krat. Pri zgodnji pridelavi kaljivega krompirja se lahko uporabi skrajni odmerek 10 l/ha za zelo hitro regeneracijo posevka, da se preprečijo pozne pozebe v obdobju okužbe s hruševim ožigom.
Grah, fižol: za spodbujanje nodulacije korenin z večjim številom bakterij, ki vežejo dušik, je prav tako priporočljivo obdelati tla v odmerku 3-4 l/ha že med pripravo tal. Hkrati je treba pred cvetenjem uporabiti sredstva proti peronospori in mšicam v odmerku 4-5 l/ha, da se okrepi odpornost pridelka. Tretiranje ima za posledico zapoznelo staranje rastline.
Zelenjava, poljska paprika, paradižnik, mehko sadje: prav tako je praktično tretirati površino s 4-5 l/ha pred setvijo ali sajenjem s pripravo tal. Pred sajenjem zalijte s hranili obloženo podlago z 0,5-1 % raztopino ali pomagajte kockam s hranili s pomakanjem, da se izognete stresu pri sajenju. Nadaljnje tretiranje je treba nadaljevati dva tedna po sajenju in ga ponavljati vsakih 10 dni v odmerkih 2-4 l/ha, po možnosti v enem prehodu z drugimi tretiranji za upravljanje sestoja. S temi tretiranji postanejo rastline tudi bolj odporne proti virusnim in bakterijskim okužbam.
Pri okopavinah (paprika, paradižnik, zelje, melone itd.): pri teh rastlinah se med pripravo na sajenje močno priporočajo večji odmerki tretiranja tal. Takrat se lahko z odmerkom 5-10 l/ha odpravijo zbitost tal, zamuljenost in pomanjkanje pravilnega kolobarjenja, ki so posledica večletnega gojenja na istem mestu, povečane porabe vode ter kombiniranih težav s patološkimi organizmi in žuželkami, ter se občutno izboljšajo. Seveda se lahko uporablja ne le s škropljenjem in inkorporiranjem, temveč tudi z namakanjem prek kapljičnega sistema v enem prehodu, celo tedensko. Izjemno visoki odmerki ne povzročajo fitotoksičnih učinkov ali poškodb, vendar se glede na odmerek bistveno in spektakularno izboljša življenje v tleh. Tudi v tem primeru je treba nadaljnje tretiranje opraviti v enem prehodu z nadzorom za upravljanje s sestoji v odmerku 2-4 l/ha ali v koncentraciji 0,2-0,4 % (pri količini vode 1000 l/ha).
V vinogradih in sadnih nasadih: prva tretiranja je treba opraviti med tretiranjem za zatiranje plevelov, da se intenzivno izboljša struktura tal, v odmerku 4-5 l/ha za celoten posevek. Nadaljnja tretiranja je treba začeti pred cvetenjem in nadaljevati z nadaljnjimi škropljenji v enem prehodu vsako drugo škropljenje v odmerku 2-4 l/ha. Obdelava ublaži učinke stresa (suša, dolgotrajno namakanje, škropljenje s pesticidi itd.).
Teža: | 5 kg |
---|---|
Osnovna prodajna enota: | db |
Razpoložljivost izdelka: | 1-4 dni |
Biztonságtecnikai Adatlap | T06974-1-Attachment-InternetGazda-msds_amalgerol_premium_201005062.pdf |
---|
Prijava
moorl-sign-in.loginTitle
Prijava
moorl-sign-in.loginTitle