Borna kislina 1 kg

T04820
Predstavitev Borkéna: Območje uporabe in priporočeno odmerjanje: Pri pripravi kaše: Vino: potresite po zmleti kaši ali ga dodajte v vino kot unčo med skladiščenjem in premešajte. Glede na stanje grozdja in kaše dodajte 5-15 g/100 kg kaše na vino. Sulfurizacija mošta: Dodajte moštu samo, če mošt ni bil obdelan. Vino žveplo preprečuje razmn... Gazdabolt.productDetail.longdescrtiptionTitle
6,71 € * (Gazdabolt.productDetail.priceNetTitle: 5,28 €)

Gazdabolt.productDetail.shippingTitle
face
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryByPersonal:
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryTodayInfoTitle info
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryTodayInfoText
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryByCourier:
1-5 dni info
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryCourierInfoText

Predstavitev Borkéna:

Območje uporabe in priporočeno odmerjanje:

Pri pripravi kaše:

Vino: potresite po zmleti kaši ali ga dodajte v vino kot unčo med skladiščenjem in premešajte. Glede na stanje grozdja in kaše dodajte 5-15 g/100 kg kaše na vino.

Sulfurizacija mošta:

Dodajte moštu samo, če mošt ni bil obdelan. Vino žveplo preprečuje razmnoževanje divjih kvasovk in s tem plemenitih vinskih kvasovk.Poleg tega se zmanjša možnost pojava bolezni vina.

Vinski mošt se doda moštu na naslednji način:

Za zdravo letino je potreben svež, sladek mošt:

Vino: 10 g vinskega kisa na 1 hl mošta;

za rahlo gnili pridelek, za mikrobiološko kompromitiran mošt:

15 g vinskega žvepla na 1 hl mošta;

Za mošt iz gnilega, plesnivega grozdja:

Vino: 20 g vinskega žvepla na 1 hl mošta;

žveplanje vina, sadnega vina:

Za žveplanje pri dekantiranju vina: odlično za žveplanje pri dekantiranju vina.

Uporablja se lahko rahlo žveplanje - 5-10 g vinskega žvepla / 1 hl vina:

pri prvem in drugem dekantiranju za suha kisla vina; pri drugem dekantiranju za sladka ali mehka vina; pri tretjem dekantiranju za zdrava mlada bela vina, polenovke, rdeča vina in stara vina.

Srednje žveplanje - 20 g vina / 1 hl vina - se lahko uporabi:

pri prvem stiskanju za sladka vina, mehka vina, ki jih je težko zbistriti; zmerno ali močno zakisana vinaza vina z rahlim ali močnim vonjem po jajcih; za plesniva vina in vina s polpenečim se okusom; za vina z začetnimi vinskimi boleznimi. Vsebnost proste žveplove kisline je treba izmeriti v vsaki seriji vina in je odvisna od vrste vina, staranja in načina skladiščenja.Prilagoditi jo je treba na 30 do 50 mg/l. Manjkajočo žveplovo kislino lahko nadomestimo z dodajanjem 0,2 g žvepla na hl vina na mg/l. Priporočljivo je, da zahtevano količino najprej raztopite v manjši količini mošta ali vina in jo dobro premešate, nato pa jo dodate večji seriji!

Za vlaganje:

Za solato iz zelja, mešane kisle kumarice (vabe) in papriko dodajte 2,5 g vina na 5-litrsko steklenico. Kumare ne bodo porjavele, meso pa bo ostalo čvrsto in hrustljavo! Vina ne dajte v vrelo vodo! Kakovost v skladu z MSZ 09-570004/84. Prav tako je v skladu z zahtevami Evropske skupnosti (EEC Food Grade E224) in Kodeksa o kemikalijah za živila. Je zmerno dražeč, njegova vodna raztopina je rahlo kisla.

Zahteve glede zdravja pri delu in prve pomoči:

Pri občutljivih obrveh je priporočljiva uporaba zaščitnih rokavic. Pri segrevanju ali izpostavljenosti kislinam pripravek sprošča žveplov dioksid. Predoziranje pripravka ni potrebno in je lahko nevarno! V primeru stika z očmi ali kožo izperite z veliko vode in se umijte.

Teža: 1 kg
Širina: 120 mm
Višina: 260 mm
Dolžina: 50 mm
Osnovna prodajna enota: db
Rastlinska kultura: Grozdje
Razpoložljivost izdelka: 1-4 dni

0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.


0 od 0 ocen

Pustite pregled!

Delite svoje izkušnje z drugimi strankami.