Borkén 500g
3,96 € * (nettó: 3,12 €) | |
Predstavitev Borkéna:
Območje uporabe in priporočeno odmerjanje:
Pri pripravi kaše:
Vino: potresite po zmleti kaši ali ga dodajte v vino kot unčo med skladiščenjem in premešajte. Glede na stanje grozdja in kaše dodajte 5-15 g/100 kg kaše na vino.
Sulfurizacija mošta:
Dodajte moštu samo, če mošt ni bil obdelan. Vino žveplo preprečuje razmnoževanje divjih kvasovk in s tem plemenitih vinskih kvasovk.Poleg tega se zmanjša možnost pojava bolezni vina.
Vinski mošt se doda moštu na naslednji način:
Za zdravo letino je potreben svež, sladek mošt:
Vino: 10 g vinskega kisa na 1 hl mošta;
za rahlo gnili pridelek, za mikrobiološko kompromitiran mošt:
15 g vinskega žvepla na 1 hl mošta;
Za mošt iz gnilega, plesnivega grozdja:
Vino: 20 g vinskega žvepla na 1 hl mošta;
žveplanje vina, sadnega vina:
Vino: odlično za žveplanje pri dekantiranju vina.
Uporablja se lahko rahlo žveplanje - 5-10 g vinskega žvepla / 1 hl vina:
Pri prvem in drugem dekantiranju za suha kisla vina; pri drugem dekantiranju za sladka ali mehka vina; pri tretjem dekantiranju za zdrava mlada bela vina, polenovke, rdeča vina in stara vina.
Srednje žveplanje - 20 g vina / 1 hl vina - se lahko uporablja:
pri prvem stiskanju za sladka vina, mehka vina, ki jih je težko zbistriti; zmerno ali močno zakisana vinaza vina z rahlim ali močnim vonjem po jajcih; za plesniva vina in vina s polpenečim se okusom; za vina z začetnimi vinskimi boleznimi. Vsebnost proste žveplove kisline v vsaki seriji vina je treba izmeriti in je odvisna od vrste vina, staranja in načina skladiščenja.Prilagoditi jo je treba na 30 do 50 mg/l. Manjkajočo vsebnost žveplove kisline lahko nadomestimo z dodajanjem 0,2 g žvepla na hl vina na mg/l. Priporočljivo je, da zahtevano količino najprej raztopite v manjši količini mošta ali vina, jo dobro premešate in dodate večji seriji!
Za vlaganje:
Za solato iz zelja, mešane kisle kumarice (vabe) in papriko dodajte 2,5 g vina na 5-litrsko steklenico. Kumare ne bodo porjavele, meso pa bo ostalo čvrsto in hrustljavo! Vina ne dajte v vrelo vodo! Kakovost v skladu z MSZ 09-570004/84. Prav tako je v skladu z zahtevami Evropske skupnosti (EEC Food Grade E224) in Kodeksa o kemikalijah za živila. Zmerno dražilna vodna raztopina z rahlo kislim kemičnim delovanjem.
Zahteve glede zdravja pri delu in prve pomoči:
Pri občutljivih obrveh je priporočljiva uporaba zaščitnih rokavic. Pri segrevanju ali izpostavljenosti kislinam pripravek sprošča žveplov dioksid. Predoziranje pripravka ni potrebno in je lahko nevarno! V primeru stika z očmi ali kožo izperite z veliko vode in se umijte.
Teža: | 0.5 kg |
---|---|
Širina: | 120 mm |
Višina: | 220 mm |
Dolžina: | 40 mm |
Növényvédőszer forgalmazási kategória: | III. szabadforgalmú |
Osnovna prodajna enota: | db |
Rastlinska kultura: | Grozdje |
Razpoložljivost izdelka: | 1-4 dni |
Prijava
Prijava