Čebula Makói jesen 500g
Jesenske značilnosti čebule Mako:
Sorta z zelo visoko vsebnostjo suhe snovi. Ima trdo lupino, čvrsto belo meso in odlične začimbne lastnosti. Na domačem vrtu jo lahko zgodaj spomladi uporabljamo predvsem kot zeleno čebulo. Uporablja se lahko tudi kot sveža kuhinjska čebula v kasnejšem obdobju razvoja ali kot zimska čebula za shranjevanje po dozorevanju, če pazimo, da ne pride do razvoja semenskega stebla.
Tradicionalna madžarska sorta iz državno nadzorovanega žlahtnjenja!
Gojenje:
Datum sajenja:
Čas sajenja: jeseni, od septembra do decembra.
Metoda sajenja:
V zemljo posadite čebulice v razmiku 25 cm, 2-3 cm globoko, 10 cm narazen, vzdolž vrvice ali gredice. (Ukoreninjeni del čebulice mora biti pod njo.)
Globina sajenja:
2 cm od vrha čebulice. Ko začnejo rasti semenska stebla rastlin, jih zlomite ali odrežite. Po sajenju je zelo pomembno, da površino tal oprašite in poskrbite za nadzor nad plevelom.
Nasvet:
Vonj korenja in kopra odganja čebulne molje, zato ju gojite blizu skupaj, vendar sta učinkovita.Vendar pa jih lahko od konca aprila naprej nadzorujete tudi z mrežami proti zelenjavnim muham.
Teža: | 0.5 kg |
---|---|
Osnovna prodajna enota: | db |
Rastlinska kultura: | Zelenjava |
Razpoložljivost izdelka: | 1-4 dni |
Prijava
Prijava