Bakrov sulfat 12 gr 24% baker
Dodajanje mikrohranil na podlagi recepta, ki ga pripravi inženir za preskrbo s hranili
Bakrov sulfat je pripravek za blaženje simptomov pomanjkanja bakra v rastlinah in preprečevanje pojava simptomov pomanjkanja.
Bakrov sulfat je namenjen lajšanju simptomov pomanjkanja bakra v rastlinah in preprečevanju simptomov pomanjkanja. S spodbujanjem b...
Gazdabolt.productDetail.longdescrtiptionTitle
0,37 € * (Gazdabolt.productDetail.priceNetTitle: 0,29 €) | |
Gazdabolt.productDetail.shippingTitle
face
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryByPersonal:
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryTodayInfoTitle
info
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryTodayInfoText
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryByCourier:
1-5 dni
info
Gazdabolt.productDetail.shippingDeliveryCourierInfoText
Dodajanje mikrohranil na podlagi recepta, ki ga pripravi inženir za preskrbo s hranili
Bakrov sulfat je pripravek za blaženje simptomov pomanjkanja bakra v rastlinah in preprečevanje pojava simptomov pomanjkanja.
Bakrov sulfat je namenjen lajšanju simptomov pomanjkanja bakra v rastlinah in preprečevanju simptomov pomanjkanja. S spodbujanjem biokemičnih procesov krepi samoobrambni mehanizem rastline pred zunanjimi dejavniki. Spodbuja tvorbo polifenolov in fitoleksinov, ki so primarne snovi rastlinskega obrambnega mehanizma.
Uporaba bakrovega sulfata:
V nasadih jablan:
spomladanska foliarna škropljenja je treba uporabiti v visokih odmerkih najpozneje ob koncu faze zelenega popka. Zlasti sort jablan, občutljivih na baker (Jonathan, Golden), se ne sme škropiti po voskanju plodov, ampak šele po jesenskem obiranju. Zgodnja spomladanska in jesenska tretiranja se uporabljajo za izboljšanje stanja pridelka jablan.
Pri breskvah:
Pri breskvah se lahko tretira vse do brstenja brstov, pri čemer se upošteva občutljivost na baker.
Pri manj občutljivem koščičastem sadju:
pri marelicah do faze rdečega popka, pri slivah, češnjah in višnjah do cvetenja in po obiranju jeseni. Tretiranje med jesenskim odpadanjem listja pomaga zagotoviti zdravo prezimovanje rastlin.
Pri grozdju:
Obdelave je treba začeti kot preventivni ukrep in jih ponavljati glede na stanje trte, da se rastlina ohrani v dobri kondiciji.
Pri vrtninah:
tretiranje se lahko 1-2-krat ponovi glede na splošno stanje rastlin.
Pri krompirju:
tretiranje je treba ponoviti vsakih največ 7-10 dni, odvisno od stanja rastlin, kot preventivni ukrep za ohranjanje zdravega pridelka v dobrem stanju.
Če se sredstvo uporablja, mora med zadnjim foliarnim tretiranjem in spravilom pridelka preteči vsaj 10 dni, pri koščičastem sadju in grozdju pa 20 dni.
Odmerki za uporabo bakrovega sulfata:
Pridelki jabolk:
10 kg/ha s 1000 l/ha vode.
Koščičasto sadje:
10 kg/ha: 10 kg/ha. Količina vode, potrebna za uporabo: 1000 l/ha
grozdje: 1,5 ha vode za oskrbo z vodo:
10-15 kg/ha. 1000 l/ha vode.
Zelenjava:
2,5-5 kg/ha. Voda za nanašanje: 500 l/ha
Krompir:
0,5-2%. Potrebna voda: 300-500 l/ha.
Pripravek se lahko uporablja pri vseh poljščinah v obliki bordojskega soka. Način priprave bordojskega soka: pripravljeni raztopini bakrovega sulfata se ob stalnem mešanju doda z vodo razredčeno apno (apneno mleko). Za 1 kg bakrovega sulfata potrebujemo 0,5-0,6 kg neškropljenega apna ali 1,5-1,8 kg slanega apna.
Uporaba bakrovega sulfata na domačem vrtu:
0,5-1,5-odstotna koncentracija.
Uporablja se lahko v količinah, določenih v tehničnem nasvetu.
Bakrov sulfat je pripravek za blaženje simptomov pomanjkanja bakra v rastlinah in preprečevanje pojava simptomov pomanjkanja.
Bakrov sulfat je namenjen lajšanju simptomov pomanjkanja bakra v rastlinah in preprečevanju simptomov pomanjkanja. S spodbujanjem biokemičnih procesov krepi samoobrambni mehanizem rastline pred zunanjimi dejavniki. Spodbuja tvorbo polifenolov in fitoleksinov, ki so primarne snovi rastlinskega obrambnega mehanizma.
Uporaba bakrovega sulfata:
V nasadih jablan:
spomladanska foliarna škropljenja je treba uporabiti v visokih odmerkih najpozneje ob koncu faze zelenega popka. Zlasti sort jablan, občutljivih na baker (Jonathan, Golden), se ne sme škropiti po voskanju plodov, ampak šele po jesenskem obiranju. Zgodnja spomladanska in jesenska tretiranja se uporabljajo za izboljšanje stanja pridelka jablan.
Pri breskvah:
Pri breskvah se lahko tretira vse do brstenja brstov, pri čemer se upošteva občutljivost na baker.
Pri manj občutljivem koščičastem sadju:
pri marelicah do faze rdečega popka, pri slivah, češnjah in višnjah do cvetenja in po obiranju jeseni. Tretiranje med jesenskim odpadanjem listja pomaga zagotoviti zdravo prezimovanje rastlin.
Pri grozdju:
Obdelave je treba začeti kot preventivni ukrep in jih ponavljati glede na stanje trte, da se rastlina ohrani v dobri kondiciji.
Pri vrtninah:
tretiranje se lahko 1-2-krat ponovi glede na splošno stanje rastlin.
Pri krompirju:
tretiranje je treba ponoviti vsakih največ 7-10 dni, odvisno od stanja rastlin, kot preventivni ukrep za ohranjanje zdravega pridelka v dobrem stanju.
Če se sredstvo uporablja, mora med zadnjim foliarnim tretiranjem in spravilom pridelka preteči vsaj 10 dni, pri koščičastem sadju in grozdju pa 20 dni.
Odmerki za uporabo bakrovega sulfata:
Pridelki jabolk:
10 kg/ha s 1000 l/ha vode.
Koščičasto sadje:
10 kg/ha: 10 kg/ha. Količina vode, potrebna za uporabo: 1000 l/ha
grozdje: 1,5 ha vode za oskrbo z vodo:
10-15 kg/ha. 1000 l/ha vode.
Zelenjava:
2,5-5 kg/ha. Voda za nanašanje: 500 l/ha
Krompir:
0,5-2%. Potrebna voda: 300-500 l/ha.
Pripravek se lahko uporablja pri vseh poljščinah v obliki bordojskega soka. Način priprave bordojskega soka: pripravljeni raztopini bakrovega sulfata se ob stalnem mešanju doda z vodo razredčeno apno (apneno mleko). Za 1 kg bakrovega sulfata potrebujemo 0,5-0,6 kg neškropljenega apna ali 1,5-1,8 kg slanega apna.
Uporaba bakrovega sulfata na domačem vrtu:
0,5-1,5-odstotna koncentracija.
Uporablja se lahko v količinah, določenih v tehničnem nasvetu.
Teža: | 0.012 kg |
---|---|
Osnovna prodajna enota: | db |
Razpoložljivost izdelka: | 1-4 dni |
Prijava
moorl-sign-in.loginTitle
Prijava
moorl-sign-in.loginTitle